Adaylar bu hafta açıklanacak

Türkiye çok partili sisteme yarım asrı aşkın süre önce girse de 31 Mart seçimleri ´iki partili´ seçim havasında esecek. ´Cumhur ittifakı´ ile ´Mullet ittifakı´ kapsamında CHP ve AKP rozeti altında seçime katılacak Hatay adaylarını

GÜNCEL 15.01.2019 10:39:52 0
Adaylar bu hafta açıklanacak

Akın Bodur/İskenderun

AKP´de İskenderun Belediye Başkanlığı adaylığı için Ankara´ya çağrılan ve açıklanan başvuru süresi dolması sonrasında başvurusu alınan işinsanı Fatih Tosyalı´nın olmasına kesin gözüyle bakılırken, ´Cumhur ittifakı´ kapmasında İskenderun´u isteyen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ´destek´ olunup, olunmayacağının pazarlığa bağlı olacağına ilişkin bazı kişilerce sosyal medya üzerinden verilmeye çalışılan baskının, tutmadığı biliniyor. 

AKP içerisinde ise Tosyalı ismi kesin olmasa bile birçok aday adayı ve partinin il, ilçe yönetimi tarafından kabullenildiği görüşü hakim.

CHP isim arayışında
CHP ise Hatay´da daha önce ´aday´ olarak belirlediği Antakya, Reyhanlı, Payas ve Hatay Büyükşehir Belediyesi isimlerinin dışındaki 12 ilçede adaylarını büyük olasılıkla bu hafta açıklayacak.
16 Ocak Çarşamba günü (yarın) yapılacak CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclsi (PM) toplantıları sonrasında Hatay´da birçok belediyede ya da ilçelerin tamamında aday isimlerinin açıklanması bekleniyor. Ancak, mevcut belediye başkanlıklarının bulunduğu Arsuz, Samandağ ve Denfne´de aday isimlerinin açıklanmasının 24 Ocak´ta yapılacak MYK ve PM toplantısı. onrasına kalmasının da mümkül olduğu öğrenildi.
CHP´de İskenderun adayının ise kabul etmesi halinde İskenderun Belediyesi eski başkanlarından Yusuf Civelek´in olacağı üzerinde duruluyor. Sağlık sorunları ve ailesinin istemediği gerekçesiyle İskenderun Belediye Başkanlığı adaylığından uzak gibi görünen Civelek, Ankara´da konuşulan en önemli isim konumunda. Ancak, her iki partide de son anda sürprizlerin olabileceği de konuşuluyor.
YSK ise seçime katılacak siyasi parti adalarının iletilme sürecini 19 Şbat olarak açıklanmıştı. Partiler isimleri açıklasa bile YSK ya da il-ilçe seçim kurullarına verilecek aday isimleri 31 Mart seçimlerinde esas olacak.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22