Adaylara inşaat mühendisliği daveti yaptı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Örnek, üniversite adaylarını, günümüzden en çok rağbet gören mesleklerin başında gelen İnşaat Mü

EĞITIM 24.07.2017 11:42:13 0
Adaylara inşaat mühendisliği daveti yaptı

 

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih sürecinin devam ettiği şu günlerde, İnşaat Mühendisliği Bölümü ve mesleği ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Murat Örnek, “Bilindiği üzere üniversite sınavları sonrası tercih dönemi devam etmektedir. Öğrenciler uzun soluklu bir eğitim sürecinin ardından meslek sahibi olmak için yepyeni bir başlangıcın eşiğine gelmişlerdir. Bu kapsamda; her bir öğrencinin kendi yetenek ve karakterine uygun mesleği tercih etmesi oldukça önemlidir” dedi.
Dünyanın en eski ve saygın mesleklerinden biri olan inşaat mühendisliğinin günümüzde de sürekli artan bir rağbet gördüğünü kaydeden Örnek, bu dalın onlarca sektörü doğrudan etkileyen ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan bir mühendislik alanı olduğunu vurguladı. İSTE´den yapılan yazılı açıklamada, Örnek´in mühendislik alanında çoğu üniversitede en yüksek puanlı bölümlerin başında gelen bu mühendislik dalının öğrencilerin tercihleri arasında da ön sıralarda yer aldığı tespitine yer verdi.
Açıklamada, Örnek´in şu değerlendirmesi paylaşıldı: “Her biri alanında uzman öğretim üyelerinin büyük bir özveriyle eğitim verdiği öğrencilerimiz, meslek hayatlarında da oldukça saygın konumlarda iş imkânı bulabilmektedir. Öğrencilerimiz, inşaat mühendisliği projelerini eğitim süreci boyunca yapmakta, uygulamalı olarak laboratuvar imkânlarından faydalanabilmektedir. Bölümümüzde, eğitim aşamasının son döneminde başarılı öğrencilerin yönlendirildiği ve bu dönemin doğrudan özel sektör veya kamuda inşaat mühendisliği uygulamalarında geçirildiği İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) uygulaması, bu uygulamanın yapıldığı Türkiye´deki nadir inşaat mühendisliği bölümlerinden biridir. Bu uygulama ile birlikte, öğrencilerimiz mezun olmadan dahi iş imkânı bulabilmektedir. Ayrıca, akademik alanda ilerlemek isteyen öğrencilerimiz bölümümüzde yüksek lisans ve doktora yapma olanağına da sahiptirler.”
Açıklamada, İSTE´de inşaat mühendisliği bölümünün labaratuvar, İDE uygulaması olanakları yanında 25 akademik ve 5 idari personelle hizmet verildiği de ifade edildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22