Adayların tercih maratonu başlıyor

Üniversiteye yerleştirme sınav sonuçları 1 Temmuz salı günü açıklanacak. LYS´nin açıklanmasının ardından tercih süreci başlayacak. Adaylar, yaşamlarıyla ilgili verecekleri kararları, 18-26 temmuz tarihleri arasındaki resmi tercihleri

EĞITIM 7.07.2017 17:36:01 0
Adayların tercih maratonu başlıyor

Zorlu sınavlar sonrasında binlerce aday 11 Temmuz Salı günü puanların açıklanmasıyla şimdi de tercih maratonuna başlayacak. Hayalini kurdukları bölüm ve üniversite için adaylar bir de tercih döneminde ter dökecek. Bu kapsamda üniversiteler de aday öğrencilerin tercihlere katkı vermek amacıyla etkinlikler düzenliyor. Üsküdar Üniversitesi bu süreçte de adayları yalnız bırakmıyor. Bu zorlu süreçte adaylara yol gösteriyor. Bu kapsamda aday öğrencilerin doğru tercihte bulunmaları için 3 Temmuz´da Tercih ve Tanıtım Günlerine başladı. Tanıtım günleri 26 Temmuz´a kadar devam edecek.

Üniversitelerden rehberlik hizmeti
Sağlıklı ve doğru tercihte rehberliğin önemine dikkat çeken uzmanlar adaylara tercih ve tanıtım günleri boyunca rehberlik hizmeti sunacak.
Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi eğitim uzmanı Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş ve Uzm. Ahmet Alkayış öncülüğünde güçlü tercih danışmanı kadrosu bu süreçte tercihleri konusunda adaylara yardımcı olacak.
Altunizade Kampüsü başta olmak üzere diğer yerleşkelerinin kapılarını öğrenci ve ailelerine açan Üsküdar Üniversitesi, deneyimli akademik ve uzman kadrosu ile adaylara meslek seçimi ile ilgili bilgi veriyor.
Aday öğrencileri Üsküdar Üniversitesinde okuyan öğrenciler karşılıyor. Üniversiteyi adaylara gezdiren öğrenciler, adayların merak ettikleri tüm sorulara da cevap veriyor.

Karar öncesinde kariyer testi önerisi
Üsküdar Üniversitesi, seçeceği meslek konusunda kararsız kalan adaylara kariyer testi imkânı sunuyor. Adaylar ‘Kariyer Testi´ ile ilgi duydukları alanları ve bölümleri tespit edebilecek.
“Holland Meslek Tercihi Puanlama Cetveli” olarak da bilinen Kariyer Testi, 90 sorudan oluşuyor. Adayların sorulara verdiği “hoşlanırım” ya da “hoşlanmam” yanıtı adayların kişilik tipini ortaya çıkarıyor.
“Gerçekçi”, “Araştırıcı”, “Artistik”, “Sosyal”, “Girişimci” ve “Geleneksel” olarak belirlenen tiplerin belirgin özelliklerinin öne çıktığı Kariyer Testi´nde bu tiplere uygun etkinlikler ve tipik meslekler anlatılıyor.
Kariyer Testi, seçeceği meslekle ilgili karar vermekte zorlanan adaylara ilgi duydukları alan konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.
Kariyer testi, http://www.uskudar.edu.tr/tr/sayfa/214/kariyer-testi adresinden uygulayabilecek


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57