Adaylık niyetleri görünür oldu

2019 yılında yapılması planlanan yerel seçimlerin erkene alınacağına yönelik beklenti adaylık niyeti taşıyan siyasetçilerde ‘görünür´ olma çabalarını arttırdı.

SİYASET 30.07.2018 11:50:36 0
Adaylık niyetleri görünür oldu

Sadet Berkyürek/İskenderun

Kimi sosyal medya hesapları üzerinden yoklama sürdürürken, kimi düğün, dernek etkinliği, sosyal çalışmalarda öne çıkma uğraşında. Ancak aday olacakları partinin teşkilatlarıyla da daha yakın bağ arayışları da sürüyor.
AKP´nin geçmiş dönem aday adaylarından yeminli mali müşavir Nevzat Barak, sosyal medya hesabı üzerinden İskenderun Belediye Başkanlığı adaylığına yönelik yoklama başlattı. Dr. Yılmaz Şahutoğlu da CHP´den aday adayı olduğunu yine sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıma açtığı kısa bir video ile duyurdu. Eski belediye başkanlarından Dr. Yusuf Civelek´in ise ağırlığını ‘sosyal´ ilişki ve çalışmalara yoğunlaştırdığı gözleniyor. Adı çevresinde parti içi hesaplaşmaların da sosyal medya üzerinden iddialarla sürdürülen AKP´li mevcut başkan Seyfi Dingil ise sessizliğini sürdürüyor. Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığı için ise Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile sosyal medya hesabında profil fotoğrafını yenileyen Mehmet Dönen´in adının öne çıkmaya başladığı da gözleniyor.

Barak´tan ‘rehberlik´ değerlendirmesi
Takipçilerinden adaylığına yönelik öneri ve görüş talebiyle yaptığı sosyal medya paylaşımında AKP´den aday adayı olacağını duyuran Nevzat Barak, mevcut başkana yönelik eleştiriler ve partisinin sorumluluğunun hatırlatılması üzerine, “Adalet ve hakkaniyetten ayrılmayacağız. Memleketin sorunlarını çözecek ve gururla bahsedecek şehir haline getirmek boynumuzun borcu olacaktır” dedi. Barak, şunları kaydetti: “Mart 2019 döneminde yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde, İskenderun Belediye Başkanlığına aday olmayı düşünmekteyim. Ancak, böyle bir çalışmaya başlamadan önce oy verecek kişilerin de düşünceleri çok önemlidir. Beni takip eden ve bir şekilde irtibatlı olduğumuz kişilerin görüşleri kararımda etkin olacaktır. Kim nasıl bir görüş beyan ederse etsin, büyük bir olgunluk içerisinde övgüleri mutlulukla karşılarken, eleştirileri de eksikliklerim ve hatalarımın telafisinde rehberlik olarak değerlendireceğim. Bu anket çalışmamı 7 gün boyunca değerlendirecek, insanların şahsıma olan güvenlerinin olması durumunda, konuyu AK PARTİ´imizim değerli Milletvekillerine ileterek düşünce be talebimi bilgilerine de sunacağım. Hizmet verebileceğim ortamın oluşmasından sonra da, aktif çalışmalarıma başlayarak topluma layık olmaya ve güvenlerini kazanmaya gayret göstereceğim. Temel amacım, ülkeme, bölgeme ve İskenderunumuza hizmet etmek ve aynı duyguyla çalışan Partim ve Milletvekillerimize de yardımcı olmaktır. Görüş ve düşüncelerinizi olgunluk ve en samimi niyetle karşılama duygusuyla sizlere saygı ve sevgiler sunarım.”

Şahutoğlu´ndan ‘aday adaylık´ çıkışı
CHP´de de sosyal medya üzerinden yoklamalar başladı. Şahutoğlu, milletvekilliği aday adaylığından sonra bu kez İskenderun Belediye Başkanlığı için aday adaylık çıkışı yaptı. “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” deyişini “Büyük ve güçlü İskenderun yaratacağız” sloganıyla sürdürdüğü kent görüntüsü üzerine bir video paylaştı.

/resimler/2018-7/30/1153053929866.jpg


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00