ADD´den Cumhuriyet Yürüyüşü çağrısı

ADD Şube Başkanı Gezgin, 29 Ekim Pazar günü saat 10:00´da sivil toplum örgütleri ile beraber Cumhuriyet yürüyüşüne katılma çağrısında bulundu. Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları da 94. yıldönümünü Cumhur

28.10.2017 09:32:45 0
ADD´den Cumhuriyet Yürüyüşü çağrısı

Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fuat Gezgin, yürüyüş için Öğretmenevi´nin önünde buluşulacağını belirterek, 'Yürüyüş kortejinde bayrağımızla Atatürk resimlerimizle yerimizi alacağız' dedi.

Cumhuriyetin 94. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Türkiye´nin bölgemizde laik demokratik Cumhuriyeti kuran ve bugüne kadar yaşatan tek ülke olduğuna dikkat çeken Gezgin, son 15 yıldır kesintisiz olarak AKP tarafından yönetilen ülkede Cumhuriyet değerleri hiçe sayıldığını ve tahrip edildiğini belirtti. Gezgin, “Akılla, bilimle aydınlanma devrimini savunarak geleceğin tam bağımsız Atatürk Türkiye´sini kuracağımıza inancımız tamdır” dedi.

Başkan Fuat Gezgin, son 15 yılda Cumhuriyet kazanımlarına yönelik saldırıların arttığını, 16 Nisan Halk oylaması ile hukuka aykırı Anayasa değişikliği yapıldığını , egemenliğin tek kişide toplandığı tek adam rejiminin dayatıldığını kaydetti. TBMM´nin etkisiz hale getirilerek işlevsiz bırakıldığını da kaydettiği açıklamasında Gezgin, Cumhuriyetçi gçlerin dayatma ve baskılar karşısında geri adım atmadığını vurguladı. Gezgin, şunları ifade etti: “7 Haziran seçimlerinde de 16 Nisan Halk oylamasında da emperyalizme ve onun gerici yerli iş birlikçilerine karşı Atatürkçü düşünce sistemini ayakta tutmak için korkmadan, yılmadan azimle mücadele etmiştir. Biz Atatürkçülerin gelecek korkusu yoktur. Korku içinde yaşayanlar rejimi değiştirmek, Cumhuriyete ve Atatürke saldıranlardır. Ülkemiz bağımsız  düşünen, özgür yaşayan, laik geleceğe güvenle bakan yurtseverlerin olacaktır. Akılla, bilimle aydınlanma devrimini savunarak geleceğin tam bağımsız Atatürk Türkiye´sini kuracağımıza inancımız tamdır.'

Eğitim-İş: Cumhuriyetin aydınlanmacı ruhu sürdürülmeli
Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, kuruluşunun 94. yıldönümünü Cumhuriyetin öneminin bilinci ve kurucusuna duydukları saygı ve sevgiyle kutladıklarını belirtti.
Kurtuluş Savaşı´nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet´in kurulmasını, tarihin ender kaydettiği bir başarı olarak yorumlayan Cibaroğulları, “Ancak bugün Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının, emperyalistlerin oyuncağı, işgaliyesi haline gelmiş ve çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan; bağımsız, çağdaş bir ülke yaratmasını hâlâ hazmedemeyenlerin olduğu açıktır” dedi.
Günümüzde Cumhuriyetin temel niteliklerinin tartışmaya açıldığı, öğretim birliği ilkesi olmak üzere devrim yasalarının çiğnendiğini kaydeden Cibaroğlulları, yazılı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmek istenmektedir. Bu yüzden Cumhuriyet´in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek zorundayız. Bu, Cumhuriyet´i kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Ulusumuza karşı borcumuzdur. Bizler, tüm şartlar aleyhe olmasına rağmen o karanlık tablodan şanlı bir direniş filizlendirerek, bir ulus, bir vatan, bir Cumhuriyet şahlandıranların devamıyız. O yüzden herkes bilsin ki; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk´ün eğitim neferleri olarak, eğitimin de ülkenin de gericileştirilmesine geçit vermeyecek, Cumhuriyet´in ve değerlerinin sonuna kadar sahiplenicisi olacağız.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19