ADD´den hilafet çağrısına suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol ve Payas Şubeleri sosyal medya üzerinden hilafet çağrısı yapanlara karşı, hilafetin kaldırılışının 97. yıl dönümünde suç duyurusunda bulunuldu.

GÜNCEL 4.03.2021 07:54:55 0
ADD´den hilafet çağrısına suç duyurusu

ADD Dörtyol Şube Başkanı Özgür Çınar hilafetin kaldırılışının hicri takvime göre 100. yıl dönümünde sosyal medya üzerinden hilafetin yeniden kurulması için çağrıda bulunan sosyal medya hesaplarından tespit edebildikleri hakkında Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

“Cumhuriyetimiz ve istiklalimizi muhafaza etmek her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı üzerine düşen bir görevdir” diyen Çınar, bu hususun Anayasada da değiştirilemeyecek, değiştirilmesi teklif dahi edilmeyecek mahiyette yer aldığını hatırlattı, Anayasanın 1. Maddesinde devletin şeklini 'Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir' şeklinde tanımladığını kaydetti.

Çınar, şu açıklamayı yaptı: “Hilafetin kaldırılışının 97. yıl dönümünde bulunduğumuz suç duyurusunun konusuna gelecek olursak; Türkiye Büyük Millet Meclisinin 3 Mart 1924 günü çıkardığı kanunla Halifeliğin kaldırılmasının yıl dönümü olması bahanesiyle Cumhuriyet karşıtı ve düşmanları aleni bir şekilde Anayasal değerlerimize saldırıya geçmektedirler. Hizbuttahrir isimli yapılanma ve bu yapılanma içerisinde yer alan kişiler 'Hilafeti Kurun' şeklinde çağrı yapıp, pankart ve dövizlerle bu çağrılarını yayıp Anayasal İlkemiz olan Cumhuriyet düzenini yıkmaya alenen kast ettiklerini ortaya koymaktadırlar. Savcılığımıza sunduğumuz görüntülerde sosyal medya paylaşımları ile değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek Anayasal ilkelerimizi yok sayıp değiştirmek için çaba içerisinde oldukları ve Hilafetin İlgasına ve Hanedanı Osmaninin Türkiye Cumhuriyeti Memaliki Haricine Çıkarılmasına Dair Kanuna muhalefet ettiklerini ortaya koymuşlardır. Ayrıca 31 ... plaka sayılı araç sahibi de aracına aynı çağrıya ilişkin sticker yapıştırarak alenen bu suçu işlektedir. Yukarıda açıkladığımız nedenlerden dolayı, sosyal medya paylaşımları ekte sunulan şüphelilerin, Hilafetin İlgasına ve Hanedanı Osmaninin Türkiye Cumhuriyeti Memaliki Haricine Çıkarılmasına Dair Kanuna muhalefet ederek Anayasal düzeni kaldırmak için yaptıkları paylaşım ve faaliyetlerinin cezalandırılması için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.”


Anahtar Kelimeler: hilafet çağrısına duyurusu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22