ADD´den ´şeker fabrikaları satılmasın´ kampanyası

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi, şeker fabrikalarının satılmaması amacıyla imza kampanyası başlattı. Kampanyada, ilk ikibuçuk saatte 800´e yakın imzanın toplandığı açıklandı.

TÜRKIYE 24.03.2018 10:23:20 0
ADD´den ´şeker fabrikaları satılmasın´ kampanyası

Sadet Berkyürek/İskenderun
Kanatlı Caddesinin Havuzlu Çarşı bölgesinde açtığı standla dün imza toplamaya başlayan ADD İskenderun Şubesi, kampanyanın bugün sona ereceğini bildirdi. Kampanyada toplanan imzaların dernek genel merkezi aracılığı ile TBMM Başkanlığına gönderileceğini ifade eden ADD şube başkanı Fahrettin Turhaner, Cumhuriyet kazanımları arasında yer alan ülkemizdeki 14 şeker fabrikasının, 03-18 Nisan tarihleri arasında ihaleyle satılmak istendiğini belirtti. Yapılacak satışın, şeker pancarı üretimi yapan çiftçinin yaşamını insanca sürdürmesini engelleyecek, işsizliğe mahkum edeceğini, emperyalist devletlerin ürettiği kanser yapıcı GDO´lu tatlandırıcıyı halka yedirilmesini getirceğini ifade eden Turhaner, gazetemize yaptığı açıklamada, 'Cumhuriyet´in değerleri tek tek yok edilmeye çalışılıyor. Cumhuriyet ve değerlerinden yana olan tüm kurum ve kuruluşların buna karşı birlikte mücadele etmesi gerekiyor. Ülkemizin, çiftçimizin, genlerimizin geleceğini, ABD´li şirketlerie feda ettirmeyeceğiz' dedi. Turhaner, halkın ilgi gösterdiği kampanyada, ilk ikibuçuk saatte 800 dolayında imzanın toplandığını belirtti.

“Kazanımlar hoyratça harcanıyor”
Şeker fabrikalarının Cumhuriyetin önemli kazanımları arasında yeraldığını belirten Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, Cumhuriyet kazanımlarının hoyratça harcandığını savundu. Turhaner, “Şeker fabrikaları Cumhuriyetin kazanımlarındandır. Bu ülkeyi kuranlar çok zor şartlarda oluşturdular. Gelen yönetim bunu çok hoyratça harcıyor. Cumhuriyetin bütün kazanımlarını harcıyor. Şeker bir ülke sorunudur” dedi.
Evimiz İskenderun Süpürge ile Ayna İskenderun Kültür Sanat derneklerinin geleneksel Çarşamba Sohbetleri´ne konuşmacı konuk olarak katılan Turhaner, derneklerinin kuruluş amacı ile ilgili bilgi veren ve yürüttükleri projeleri paylaştı. Şeker fabrikalarının Cumhuriyetin kazanımları içindeki özel yerine dikkat çeken Turhaner, yeni eyönetim döneminde Atatürkçü düşünceyi, aydınlanmayı, çağdaşlığı, insan haklarını, ülkemizin en ücra köşesine kadar yayabilmeyi amaçladıklarını söyledi. Turhaner, “Cumhuriyete inanmış, Atatürkçülüğü benimsemiş tüm sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelip cumhuriyet meşalesini daha fazla nasıl yayabiliriz, diye bir düşünce içerisindeyiz. Bununla ilgili görüşmelerimiz olacak” diye konuştu.

Burslu sayısını arttıracak
ADD´yi ‘kökünü Kuva-i Milliye´den alan, onun ilkelerini özümsemiş, benimsemiş, insanlardan kurulu bir örgüt´ olarak tanımlayan Turhaner, eğitim ve gençliğin çalışmalarında özel bir yer oluşturacağını kaydetti. Halen sekiz öğrenciye burs veren ADD İskenderun şubesi olarak sayıyı arttırmayı da hedeflediklerini aktaran Turhaner, gençler ve eğitimin her zaman özel bir gündem oluşturacağını kaydetti. Turhaner, şunları söyledi: “Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar tekrar gündemimize Atatürkçülüğün ne kadar geçerli olduğunu getiriyor. En azından şunu söyleyebiliriz; hiç uzağa gitmeden bizim şeker fabrikalarıyla ilgili standımız olacak, Cumhuriyetin bütün değerleri, bütün ürettikleri satılıyor. Hiç bir komşumuzla iyi değiliz. Gerçekten Atatürkçü Düşünce ülkeye hakim olsaydı,bizim bu sıkıntıları çekmemiz, yaşamamız mümkün değildi. Çünkü, Mustafa kemal Atatürk´ün söylediği çok önemli bir söz vardı, ‘Yurtta culh, cihanda sulh´. Biz şu anda izlenen yanlış politikalardan dolayı sınırlarımızı tehlike içerisine soktuk, iyi geçindiğimiz hiç bir ülke kalmadı. Cumhuriyetin getirmiş oludğu o diplomasi geleneği ehil olmayan ellere teslim edildi. Obama bizi kandırdı, Apo bizi kandırdı, Fethullah bizi kandırdı… bu durumlara düştük, eğitim sistemimiz çöktü, yığınla üniversite mezunumuz işsiz, Cumhuriyetin en büyük kazanımı Köy Enstitüleri bu ülkenin yarınını kuracaktı. Köy enstitüleri misyonunu tamamlamadan kapatıldı. Bütün bu durumlardan dolayı Atatürkçü Düşünce, ülkemiz için gerekli. Bu amaç uğruna bir araya geldik. Hedefimiz de Atatürkçü düşünceyi, aydınlanmayı, çağdaşlığı, insan haklarını, ülkemizin en ücra köşesine kadar yayabilmek.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22