Adı okulda yaşayacak

Dörtyol´da lise tercihini yaptıktan bir gün sonra, LGS sonuçları açıklanmadan 12 gün önce havuzda yüzerken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 15 yaşındaki Yılmaz Bahadır Amaç´ın adının yaşatılması için dernek kuruldu.

GÜNCEL 2.09.2019 09:49:09 0
Adı okulda yaşayacak

İskenderun/SES

Ölümünden sonra en büyük hayali Kabataş erkek Lisesi´ni kazandığı açıklanan ve Kabataş Erkek Liseliler Derneği´nin 'Yılmaz´ı Kabataşlı sayıyoruz' diyerek adına bir burs fonu oluşturduğu Yılmaz Bahadır Amaç´ın adı, inşa edilecek anaokulunda yaşatılacak.
Dörtyol´da yaşayan Yılmaz ailesi oğullarının isminin yaşatılması için dostları ve arkadaşlarının da desteği ile girişimde bulunarak “Yılmaz Bahadır Amaç Kültür ve Eğitim Derneği”ni kurdu. Yılmaz Bahadır Amaç anısını yaşatmak için kurulan dernek ve bir bankada oluşturulan hesap numarası vasıtasıyla elde edilecek gelirin tamamının Dörtyol ilçesinde projesi devam eden bir anaokulu yapımında kullanılarak isminin verilmesinin amaçlandığı belirtildi.
İlçede aile hekimliği yapan baba Dr. Bahadır Amaç, “Bundan yaklaşık 50 gün önce evladımız Yılmaz Bahadır Amaç´ı kaybetmiştik. Taziye süresince gelen dostlarımız, arkadaşlarımız, sosyal medyadan arayan arkadaşlarımız, doktor arkadaşlarımız bizim oğlumuz Yılmaz Bahadır´ın isminin yaşatılması konusunda bize bir fikir verdiler. Benim de zaten içimden geçen böyle bir girişim ve düşüncem vardı. Oğlumun ismi yaşasın istiyordum” dedi.

Yılmaz Bahadır Amaç´ın ismini yaşatabilmek için bir dernek kurduklarını ve Dörtyol´da projesi devam eden bir anaokulunun ismini ona vermek istediklerini kaydeden Dr. amaç, “Derneğimizin adına bir hesap açıldı. Bu hesaba, oğlumuz Yılmaz Bahadır Amaç´ın adını vereceğimiz Anaokulunun açılmasına katkı vermek için tüm dostlarımızdan ve arkadaşlarımızdan destek ve yardımlarını bekliyoruz. Oğlumuzun adını bir Anaokulunda yaşatmak için hep birlikte devam edelim. Orada okuyacak çocuklarımızın da Yılmaz gibi başarılı olsun ve topluma faydalı birer insanlar olsunlar. Amacımız bu. Bizde oradaki çocukları ziyaret biraz teselli bulmak istiyoruz” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19