Adliye-Dönmez arasına ücretsiz servis

Battı Çıktı kavşak projesinden dolayı ulaşıma kapatılan Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Caddesi arasındaki güzergahta toplu ulaşım, Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin ücretsiz otobüs servisi ile sağlanıyor.

6.07.2017 10:34:03 0
Adliye-Dönmez arasına ücretsiz servis

Sadet Berkyürek/SES

 Kent merkezine geçmek isteyen yaşlı ve engelliler ise kamu kurum ve kuruluşlardaki iş ve işlemleri için dolmuş duraklarından zabıta araçlarıyla ulaştırılabilecek.
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Temmuz itibariyle başlatılan ve 240 günlük bir sürede tamamlanması planlanan çalışmadan dolayı kent merkezine toplu ulaşım alternatif güzergahlar üzerinden sağlanmaya çalışılıyor. Yönlendirme levhalarıyla yolculara kolaylık sağlanırken trafiğin kalabalık saatlerinde İlçe Trafik amirliği de ekip sayısını arttırıyor. Ancak Pac ve Ulucami Caddeleri üzerinden kent merkezine minibüs ve özel halk otobüsleriyle ulaşım tamamen durduruldu. AVM önündeki toplanma merkezinden Dönmez Garajı/Tayfur Sökmen Caddesi arasındaki bağlantı ise ring hizmetiyle sağlanıyor. Ring hizmeti, yol güzergahında önceki günden itibaren 2 belediye otobüsüyle başlatıldı.

Şehrin iki yakasını bağladılar
İlçe dışından gelen yolcuların iki ayrı noktadan yapılan ring seferleriyle şehre ulaştırıldığını belirten HBB yetkilileri, Adana istikametinde kalan mahallere çalışan araçların son duraklarından başlayan ring seferinin üst geçit bölgesi, Pac bölgesi, Pınarbaşı Caddesi´nden AVM önündeki toplama merkezine; AVM´den hareket eden belediye otobüsünün ise İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi, Feyezan köprüsünü geçtikten sonra sağa dönüş yaparak eski pazar yolunu takiben Pınarbaşı Caddesi, Pac meydanı bağlantısıyla Prof. Muammer Aksoy Caddesi´nden dolmuş duraklarına ulaştığını söyledi.

Belediye otobüsü 06.00-21.30 arasında
İskenderun´da uzun yıllar önce tamamen durdurulan kamu ulaşım hizmetine proje sayesinde İskenderunlular yeniden ulaşmış oldu. İlçe dışından gelenlerin kentin iki yakasına bu yöntemle ulaştırıldığını kaydeden yetkililer, 06.00´da başlayan ring seferinin 21.30´a kadar karşılıklı sürdürüldüğünü hatırlattı.

Yaşlı ve engellilere zabıta desteği
Ancak engelli, yaşlı ve hamilelerin Pac-Sahil arasında kalan kurum ve kuruluşlara ulaşımıyla ilgili Şehit Pamir Caddesi ile Ulucami Caddesi´ni dolaşacak ring aracı talebi ise ‘fırsatçılar´ gerekçesiyle reddedilerek farklı bir çözüm geliştirilmiş durumda. Dolmuşların son durak bölgesinde zabıta ekiplerinin araçlarıyla görev yaptığı hatırlatılarak, engelli ve yaşlıların zabıtaya başvurarak diledikleri noktaya ulaştırılacağı, bu yönde ekiplere talimat verildiği belirtildi. Şehir merkezi ulaşılıyla ilgili yetkililer, “Dolmuşların son durağında Zabıta Müdürlüğü ekipleri görev yapıyor. yaşlı ve engelliler ekibimize başvurduğunda diledikleri noktaya ulaştırılacaklar. Zabıta Müdürü´nün tüm ekiplere böyle bir talimatı var” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19