AFAD´dan gönüllüler çağrısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye´de afetlere hazırlık kültürünü yerleştirmek için Afetlere Hazırlık Yılı, sekizinci ayında, ‘AFAD Gönüllülüğü” konusuyla çalışmalara başladı.

GÜNCEL 21.02.2020 11:01:27 0
AFAD´dan gönüllüler çağrısı

Özgür Kızmış/İskenderun

Çalışmalara 'AFAD Gönüllüsü Ol ki; Canın Sağ Olsun' sloganıyla oluşturdukları sistemi kamuoyuna duyuran AFAD, yurttaşların afet ve acil durumların her safhasında görev alabilecek bir AFAD Gönüllüsü olmasına imkân tanımaya devam ediyor. Sistemleri için AFAD, anı zamanda yurttaşlara ulusal afet gönüllüsü organizasyonunu kuruyor. Böylelikle sistemin, her yurttaşın yakınlarında, afet ve acil durumlar konusunda yeterli eğitim ve beceriye sahip, ne yapacağını bilen, bir AFAD Gönüllüsü olacağı düşünülüyor.

AFAD, yaptığı bu basın duyurusunda ayrıca şu bilgilere de yer verdi: 'AFAD Gönüllülerinin gücünü harekete geçirerek, afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek için gönüllülere ihtiyaç duyuyoruz.
Ayrıca, insan hayatında fark yaratmak için becerilerini kullanmaya daima hazır, yakınlarda eğitimli ve organize AFAD Gönüllüleri oluşturmak amacıyla gönüllülerin desteğine ihtiyacımız var.'

Üç ayrı seviyede sınıflandırma yapılacak

Afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında görev alınması istenen duyuruda, ' Gönüllüler, yetkinlikleri ve aldıkları eğitime göre üç ayrı seviyede sınıflandırılıyor. Bunun için çevrimiçi eğitimler yoluyla sisteme katılan AFAD Gönüllüsünden, profesyonel ekiplere destek olacak Destek AFAD Gönüllüsü´ne ve profesyonellerle koordineli çalışacak Uzman AFAD Gönüllüsü´ne uzanan bir gönüllülük yolu bulunuyor. Afet ve acil durum gönüllülerinin eğitimi ve desteklenmesini sağlayan AFAD Gönüllülük Sistemi´nde adaylar, ilerledikleri seviyelere göre üç yöntemle eğitim alıyor. Bilgisayar aracılığıyla çevrimiçi olarak başlayan eğitimler, AFAD İl Müdürlükleri´nde yüz yüze ve AFAD ekipleriyle sahada devam ediyor' bilgileri yer alıyor.

Gönüllülük Sistemi´ne e-devlet üzerinden yapılacak olan başvuru koşulları ise şöyle: 'AFAD Gönüllüsü olmaya istekli ve e-devlet şifresi olan herkes gönüllü olabilir. AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir. AFAD görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir.'


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00