AFAD´tan gönüllü eğitimine davet

Hatay AFAD´ın bin 104 gönüllüye ulaştı

GÜNCEL 10.03.2020 12:10:52 0
AFAD´tan gönüllü eğitimine davet

İskenderun/SES

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Hatay Gönüllülük Sistemine kayıtlı gönüllü sayısı bin 104´e ulaştı. Hatay AFAD´ın 498 gönüllüsünün uzaktan eğitim sistemi üzerinden Birey ve Aileler İçin Temel Afet Bilinci Eğitimini, 606 AFAD Gönüllüsünün ise uzaktan eğitim sistemi üzerinden Arama Kurtarma Faaliyetlerinde Kullanılan Düğümler Eğitimini tamamladığı belirtildi.
AFAD Hatay İl Müdürlüğü´nden 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada yıl içinde eğitim programlarının planlandığı hatırlatılarak, eğitimin 5 günlük hafif arama ve kurtarma, 2 günlük ilk yardım, 1 günlük yangın eğitimi ile 2 günlük insani yardım ve çadır kurma eğitimlerinin verileceği kaydedildi.

Bireysel önlemler de önemli
Afet bilinci eğitimi ve AFAD gönüllülüğü çağrısı da yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, depremlerde kayıpların bir daha yaşanmamasında, kamu kurumlarının aldığı önlemlerin yanı sıra vatandaşların alacağı tedbirler de büyük önem taşıdığı, bu nedenle vatandaşların kendi hazırlıklarını yapmaları gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Öncelikle kendilerini ve ailelerini korumak isteyen vatandaşların, depreme hazırlık yapmaları, deprem sırası ve sonrasındaki doğru davranış şekillerini kazanmaları önem taşıyor. Vatandaşlar, bu bilgileri AFAD´ın internet sayfalarından ve sosyal medya hesaplarından ulaşabildikleri gibi AFAD İl Müdürlüklerinin düzenlediği ‘temel afet bilinci eğitimlerine´ de katılarak elde edebilirler” denildi.

Önce konutların sağlamlığından emin olun
Depreme yönelik ise konutların sağlamlığından emin olunmasını da öneren AFAD´tan şu bilgilendirme yapıldı: “Alınacak hayati önlemlerin başında, vatandaşların oturduğu evin depreme dirençli olması bulunuyor. Vatandaşlar, evlerinin yer aldığı binanın yapı ruhsatının ve Yapı Kullanma İzin Belgesi´nin (iskân ruhsatı) bulunduğunu teyit etmeliler. Binanın taşıyıcı kolon ve duvarlarına etki edebilecek bir değişiklik yapılıp yapılmadığını soruşturmalı, mümkünse binanın çevresinde kaçak yapılar bulunup bulunmadığını öğrenmeliler. Evlerinin bulunduğu binanın depreme dirençli olup olmadığından emin değillerse yetkin ve yetkili kuruluşlara ölçüm ve test yaptırmalılar. Testler sonucunda, binanın depreme dayanıksız olduğu anlaşılırsa bir an önce binalarını depreme karşı güçlendirmeli yahut kentsel dönüşüm ile yenilemeliler.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00