´Afetlere Hazırlık Yılı´ toplantısı

Amaç, afete hazırlık kültürünün yerleşmesi

GÜNCEL 15.10.2019 10:13:56 0
´Afetlere Hazırlık Yılı´ toplantısı

Antakya/SES

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında düzenlenen Hatay İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın başkanlığında yapıldı. Hatay İl Afet Acil Durum Yönetim Merkezi Salonundaki toplantıya, vali Doğan, İskenderun 39. MKNZ Piyade Tuğayı Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, vali yardımcısı Yusuf İzci, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İl Afet Acil Durum Müdürü Ömer Akbaş, Ulaştırma 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mine Ulukent, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı, İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, Hatay Defterdarı Hasan Gümüş, İl Tarım ve Orman Müdürvekili Mehmet Ali Uzun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürvekili Nizamettin Ülker, İl Göç İdaresi Müdürü M. Cengiz Bilen, SYDV Müdürü Hatice Kahraman, Toroslar EDAŞ İl Müdürü Aydın Şahin, İl Telekom Müdürü Erhan Balık, Kızılay Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış katıldı.
Hatay valiliğinden yapılan açıklamaya göre, toplantının açılışında konuyan vali Doğan, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Ülkede afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için, 10 Temmuz 2019 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından, ‘2019 Afetlere Hazırlık Yılı´ olarak ilan edilmiştir. ´Afetlere hazır ol´ çağrısının yapılacağı bu programla, 12 ayda, 12 temayı kapsayan faaliyet ve etkinliğin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Afetlere Hazırlık Yılı, toplumda önlem alma kültürünü önceleyen zihinsel dönüşümü gerçekleştirmek için atılmış bir adımdır. Afet risklerini anlamak, afet ve acil durum çantası, toplanma alanları, afet sigortası, bina güvenliği, gönüllü ol, yangın tatbikatı, afete hazır Türkiye gibi temaları içeren ‘Afetlere Hazırlık Yılı´ sadece AFAD´ın değil, her bir bireyin, üniversitenin, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının yapması gereken çalışmaları içermektedir. Bu planlama kapsamında ilde de AFAD İl Müdürlüğümüz tarafından, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi´nde yerel medya temsilcilerine ‘Hatay ilinin afetselliği, Afetlere Hazırlık Yılı´ tanıtımı yapılmış, afet tehlikeleri, hazırlık, önleme ve zarar azaltma çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir. Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl AFAD Müdürlüğü ile ortaklaşa Antakya Vali Ürgen Parkında stand açılarak ‘Afet Risklerini Anlama´ kapsamında bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. Afet ve Acil Durum Çantasının önemi, nasıl hazırlanacağı, içinde olması gereken malzemeler, nerede muhafaza edileceği ve ne zaman kullanılacağı hakkında bilgilendirilme yapılmış, Hatay AFAD eğitmenlerince İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen 4 okulda 4. sınıf öğrencileri ile birlikte Afet Ve Acil Durum Çantası hazırlanmış ve 1.135 öğrenciye ulaşılmıştır. Ekim ayının teması ´Afet ve Acil Toplanma Alanları´ olarak belirlenmiş olup; vatandaşların, afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek sürede yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlar hakkında bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. Aralarında Hatay´ın da bulunduğu 26 ilde Ulusal Düzey Türkiye Afet Müdahale Planı Tatbikatı gerçekleştirilmiştir.'
AFAD Hatay İl Müdürü Akbaş da, 2019 Afetlere Hazırlık Yılı, TAMP-Hatay ve Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi ile ilgili sunum yaptı. Toplantıda, planlama süreci, aşamaları, hizmet gruplarının sorumlulukları, ana çözüm ortağı ile destek çözüm ortağı kuruluşların görevleri, afet/acil durum sonrasında yürütülecek işlemler ve yapılacak eğitim çalışmaları konusunda da sunumda bulunuldu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00