Afrin operasyonunda ‘ikinci aşama´ başladı

Erken saatlerde karadan bölgeye girerek operasyon başlatan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ve TSK´nın Afrin´de birlikte ilerliyor.

TÜRKIYE 21.01.2018 12:45:06 0
Afrin operasyonunda ‘ikinci aşama´ başladı


Tanklar ve askeri araçlar Hatay sınırından Afrin bölgesine geçmeye başladı. Erken saatlerde karadan bölgeye girerek operasyon başlatan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ve TSK´nın birlikte ilerlediği Afrin´de kara harekatının başladığını Başbakan Binali Yıldırım duyurdu.

TSK kara kuvvetlerine bağlı birlikler Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ile birlikte Afrin´deki noktalara ilerlemeyi sürdürdü. Başbakan , “Askerimiz 11.05´te Afrin´e geçti” açıklamasını yaptı. Afrin´e Kilis Gülbaba sınır kapısından geçtiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin dün saat 17.00´da 72 savaş uçağının hava saldırısıyla başlattığı ´Zeytin Dalı´ harekatında bugün ‘ikinci aşamaya´ geçildi. Afrin´deki PYD/PKK hedeflerine yönelik gece boyu çok sayıda obüs ve top atışı yapılan Hassa´da hareketliliğin devam ettiği, Yalangöz mevkine sabah saatlerinde gelen tank ve zırhlı araçların Suriye´ye geçtiği belirtiliyor.

TSK: Kara harekatı başlamıştır
TSK´nin dünkü açıklamasında Türk savaş uçaklarının Hatay sınır hattında Afrin´in dağlık bölgelerinde bulunan PYD´ye ait gözlem noktaları, mevziler ve verici istasyonlarını vurduğunu açıklamıştı. TSK´nın bugün saat 12.30´da yaptığı açıklamada da “Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde devam etmekte olup, kara harekâtı başlamıştır. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir” denildi.

Valilikten ‘bayrak´ çağrısı
Harekatın önemli noktalarından Hatay´da operasyona destek için valilik bayrak asılması çağrısında bulundu. Hatay Valiliği´nin açıklaması şöyle: “Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzurunu tehdit eden PKK/PYD/KCK ve DEAS terör örgütlerini bertaraf etmek üzere, 20 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 17.00´de Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafindan Afrin´e yönelik olarak 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatılmıştır. Harekatı yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimize Ilimizin maddi manevi desteğini bildirmek anlamında Hatay´ımız genelinde tüm resmi kurum, ev ve işyerlerimizde bayraklarımızın asılmasının önemli olduğu görülmüştür. Bu çalışmaya bütün Hatay´lı hemşehrilerimizi davet ediyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00