Afrin, üç ilçeden vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan´dan önceki gün başlattığı Suriye´nin Afrin bölgesine yönelik top atışlarını dün de sürdürdü.

HATAY 14.01.2018 18:30:39 0
Afrin, üç ilçeden vuruldu

Akın Bodur/İskenderun

Önceki gün öğleden sonra Reyhanlı´dan başlayan top atışı, gece ve dün, Hassa ile Kırıkhan´dan da sürdü. Hassa ve Kırıkhan ilçelerinden terör örgütü üyelerinin Afrin´de mevzilerinin bulunduğu Basufan, Cindere, Memelan, Meskenli ve Raco bölgelerine 40´ın üzerinde atış yapıldı. Önceki gün ilk top atışının yapıldığı Reyhanlı bölgesi ise bekleyiş sürüyor. Tank ve topların namlularının çoğunun çevrildiği istikamet Afrin bölgesi. TSK´nın, top atışlarının PYD´nin Afrin´deki mevzilerine yönelik olduğu belirtildi. Sınırda ise iş makinalarıyla mevzi kazılmaya devam ediliyor.

Bölgedeki askeri hareketlilik sürüyor.
Ülkenin farklı kentlerindeki birliklerin gönderdiği tank, top, zırhlı araç ve askeri malzeme sevki ise sürüyor. Mühümmat yüklü araçlar, sınır bölgelerindeki karakollara gönderildi. Demiryolu ule İskenderun´a gleen askeri araçların bir bölümü Reyhanlı´ya gitti. Güvenlik önlemleri altında Suriye sınırındaki birliklere sevk edilen askeri araçların, takviye amaçlı gönderildiği ifade ediliyordu.
TSK´nın, PYD/PKK´nın Afrin´deki mevzilerini top atışıylarıyla vurması sonrası Hatay´ın Suriye sınırında güenlik önlemleri de arttırıldı. Hassa, Kırıkhan, Kumlu ve Rayhanlı bölgesindeki askerler, sınırda zırhlı araçlarla devriye geziyor. Sınır ötesinden yapılacak olası bir saldırıya karşı havan tespit radarının da devreye girdiği öğrenildi.

Karakola ´taciz ateşi´
Hatay´ın sınırdaki ilçelerinden Hassa bölgesine ise Suriye topraklarından taciz ateşinin açıldığı belirtildi. Ssınırında bulunan Gökhan Hudut Karakoluna Afrin bölgesinde bulunan PYD/YPG terör örgütü tarafından taciz ateşi açıldığı, karakola açılan taciz ateşinde can kaybı ya da yaralanma olmadığı, ateşin geldiği yöne ise angajman kuralları kapsamında misliyle atış yapıldığı belirtildi.

2 IŞİD üyesi yakalandı.
Suriye´den Türkiye´ye geçiy yaptığı ve IŞİD üyesi olduğu belirtilen Faslı 2 teröristin bulunduğu araç, Kırıkhan´da jandarma tarafından yakalandı. Kırıkhan Jandarma Komutanlığı timlerinin, Karadurmuşlu Mahallesi bölgesinde denetim ve kimlik kontrolü yaparken, yakalanan ve sorgulanan A.K. (23) isimli kadın ve A.E.M. adlı kişinin, Fas uyruklu olduğu ve üzerlerinde yapılan aramada, 2 adet sahte pasaport, cep telefonu ile çok miktarda para bulunduğu; IŞİD üyesi olarak 2013´den beri ÖSO´ya karşı savaştıkları belirtildi.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00