"İmarda değişiklik ´rant uğruna´"
Mimar Sinan, 434. ölüm yıldönümünde anılıyor. Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği, mimarları, mimar Sinan´ın büyüklüğünü anlamaya, onun beceri ve üretkenliği ve alçakgönüllülüğüne; kent yöneticilerini ise imar planında değişiklik adı altında, rant uğruna gerçekleştirilen yeniden düzenlemeleri, bilimsel açılımlarla kenti ve insanı, her şeyden önemlisi doğal çevreyi de düşünerek kamu ve toplum yararını ön plana almaya davet ettiğini belirtti.
"EXPO için 1 Nisan´ı fırsata dönüştüreceğiz”
EXPO 2021 Hatay´ın açılışının ileri bir tarihe alınmasını ve tarihin 1 Nisan olarak belirlenmesini bir fırsata çevireceklerini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Baharın gelişi, tabiatın canlanması, pandemi seviyesinin azalması, ulusal ve uluslararası seyahatlerin rahatlaması bizim için avantajlı olacak” dedi.
Kılıçdaroğlu´ndan Hatay daveti
Hatay´da farklı inançların, kimliklerin huzur içinde yaşadığını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir yerde eğer bir çatışma varsa, bir yerde eğer böyle bir farklılaşma varsa herkesi Hatay´a, o kişileri Hatay´a davet etmek lazım. Hatay´ı görsünler, Hatay´ın kültürünü görsünler, Hatay´ın nasıl bir kadim kent olduğunu görsünler” dedi.