Afrin´in bazı bölgeleri ÖSO´ya

Suriye´nin Hatay sınırındaki Afrin bölgesini kontrol eden YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri´nin (SDG), Afrin´in batısındaki bazı bölgeleri Özgür Suriye Güçleri (ÖSO) içindeki El Mutasım Tugayı´na bırakacağı belirtil

TÜRKIYE 13.05.2017 14:00:52 0
Afrin´in bazı bölgeleri ÖSO´ya

 El Mutasım Sözcüsü Mustafa Sejari, ABD aracılığıyla iki ay boyunca yürüttükleri pazarlıkta, SDG ile anlaşmaya vardıklarını sosyal medya hesabından duyurdu. Anlaşmanın metnini de yayınlayan Sejari, 300 bin kişinin evine dönebileceğini ifade etti. 'Halkımız, evinize ve topraklarınıza geri döneceğiniz gün yakın. Bizim için dua ettiğinizi biliyoruz' paylaşımında bulunan Sejari´nin paylaştığı anlaşma metnine göre Tel Rıfat, Şeyh İssa ve Minak etrafında SDG´nin IŞİD´in elinden aldığı bölgeler ÖSO´ya bırakılacak. Sejarinin, sosyal medyada paylaştığı belgede ise kod adıları “Binbaşı Eşref” ve “Binbaşı, ABD Ordusu Özel Kuvvetler” ifadesi bulunan ve ABD´li subayların ifadelerinin olduğu da belirtildi. Halep´in kuzeyindeki bulunan ve 1.5 yıl önce Rus askerlerinin ÖSO güçlerine yönelik hava saldırıları sonnrası YPG kontrolüne geçen Tel Rıfat, Türkiye sınırına 18 kilometre uzaklıkta. Sejari, anlaşmanın, YPG´nin Tel Rıfat ilçesi ile çevresindeki Deyr Cemal beldesi, Malikiye, Şevağir, Mir Anas, Minnıg, Ayn Dakne, Şeyh İsa, Harbel, Kafr Nasıh ve Meryemin köylerinden çekilmesini kapsadığını açıkladı. YPG´nin, ilçeyi ABD´ye yakın bir ÖSO grubuna terk ederek, Türkiye sınırındaki Afrin ilçesi ile arada bir tür tampon bölge oluşturmayı amaçladığı senaryosu da dillendirilmeyi başlandı. Bölgenin ÖSO içerisinde Amerika´ya yakın olduğu savunulan El Mutasım gurubuna bırakılmasıyla, İdlip´ten bölgeye yönelik geçişlerin de önüne geçilmesinin sağlanacağı da öne sürülüyor. 

SDG´nin içindeki en büyük güç olan ve Suriyeli Kürtlerin oluşturduğu Halk Savunma Birlikleri (YPG), Türkiye tarafından ´terör örgütü´ olarak kabul ediliyor. ABD Başkanı Donald Trump ise 9 Mayıs´ta Amerika´nın YPG´ye silah yardımı yapmasını onaylamıştı.

 


Anahtar Kelimeler: Afrin bazı bölgeleri

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57