´Ağ ve ağlar´ sergisi

54. Kütüphane Haftası, bugün başlayacak ve 01 Nisan tarihlerine kadar kutlanacak. Her yıl mart ayının son haftası başlayan Kütüphane Haftası, bu yıl ´Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler´ temasıyla kutlanıyor. İskenderun´dak

GÜNCEL 26.03.2018 10:25:02 0
´Ağ ve ağlar´ sergisi

İskenderun´daki kutlamalarda, İskenderun Halk ve Çocuk Kütüphanesi ile okullarda konferans, söyleşi, imza günü düzenlenecek. İskenderundaki etkinlikler, ilkokul öğrenclerinin katılımıyla düzenlenecek ve ilk etkinlik kütüphanede yazar Mehmet Haşmet Kolağası´nın ´Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler´ üzerine yapacağı konferansla başlayacak. Hafta kapsamında, örnek okuyucular ödüllendirilecek, azar Nurgül Ateş de İnönü İlkokulunda imza günü ve söyleşi yapacak.

Antakya´da ´Ağ ve ağlar´ sergisi
Resim çalışmalarını Kırıkhan´daki atölyesinde sürdüren ressam Ali İrgin (31), Kütüphane Haftası kapsamında ´Ağ ve ağlar´ adlı ikinci kişisel resim sergisini açacak. Sergi, 26 Mart–01 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Kütüphane Haftası´nda, 26 Mart Pazartesi günü Antakya´daki Hatay İl Kültür Müdürlüğü Sergi Salonunda açılacak. Serginin açıylışı, saat 17.00´da yapılacak. Ressam İrgin, daha önce Ankara´da ASO Sanat Galerisinde “Genç Yetenekler Karma Resim Sergisi” ve Ankara´da “Artankara 4. Çağdaş Sanat Fuarı”na yeni nesil ressamlar standında katıldı.
Resim çalışmalarına Kırıkhan´daki atölyesinde devam eden ressam Ali İrgin, “Lev Tolstoy´un, ´Sanat; düşünebilen, gerçeği görebilen, toplumu anlayabilen insanların işidir´ sözünü referans alarak toplumsal gerçekleri görmeye çalışıyorum. Çalışmalarımda toplumsal sorunları işliyorum. Toplumsal sorunları ağlar ile daha iyi anlatacağımı düşünerek kendime ait yeni bir teknikle ağları kullanarak anlatmaya çalışmaktayım. Ağları daha çok esaret ve tutsak olarak kullanıyorum. Esir etmeye çalışan güç, esarete başkaldırı ve mücadele, bazen korku ve endişe, bazen baskı zorbalık, bazen acı ve gözyaşı, kimi zaman bilgi-bilgisizlik olarak kullanmaktayım. Ağların sembolik anlamı üzerinden bir şeyler anlatmaya çalışıyorum. Bazen bir filozofun gözünden hayata bakış açısını yansıtmaya, bazen mültecilerin sorunlarını, bazen psikolojik-ruhsal bir durumu irdelemeye çalıştım. Son serimde kadınların yaşamış oldukları fiziksel ve psikolojik baskı, taciz, şiddet, depresyon, kız çocuklarının okutulmayarak cahil bırakıldığı benzeri sorunları işledim' değerlendirmesini yaptı.
Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliğinden mezun olan İrgin´in, iki kez kişisel resim sergisi açtığı, 19 karma sergide yer alan ve bazı çalışmaları da Türk Eczacıları Birliği, Ankara Sanayi Odası, Almanya Ankara Büyükelçi Martin Erdmann´ın koleksiyonlarında yer aldığı belirtildi.

´Kitap sevgisini arttırsın´
Haftanın çocuklar, gençler ve tüm vatandaşlar için kitap sevgisini arttırmasını temennisinde bulunan AKP İskenderun İlçe Başkanı B. Bestami Bilgili, haftaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: 'Tarihin her döneminde bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ilerleme içinde oldukları, ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlendikleri görülmüştür. Bilgi, geçmişten günümüze tüm toplumlar için yaşamsal önem taşımış, bilgiye duyulan ihtiyaç sürekli artmıştır. Kütüphaneler, bir eğitim ve kültür kurumu olma niteliği ile toplumların yaşamında vazgeçilmez rol üstlenmektedirler. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır. Toplumların ve fertlerin kültür birikimi okumalarımızın toplamından oluşur. Çağımızdaki buluşları ve gelişmeleri kitap, dergi ve gazete gibi yayın organlarından takip ederiz. Bizi hem kendi tarihimizden, hem de dünya tarihinden, gelişim ve değişmelerden haberdar eden vasıta, kitle iletişim araçlarının yanı sıra kitaplar ve periyodik yayınlardır. Bu bakımdan kitaplar vazgeçemeyeceğimiz en büyük ve vefakâr dostlarımızdır.'


Anahtar Kelimeler: ağlar sergisi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00