"Ağaç kesimleri durdurulmalı"

Arsuz Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve orman mühendisi Mehmet Candemir, ormanlık bölgede iki yıldır traşlama kesim yönteminin uygulandığını söyledi.

HATAY 28.01.2023 13:27:00 0

Akın Bodur/İskenderun

Arsuz Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Candemir ile meclis üyeleri Sadet Berkyürek, Canan Karaciğer ve Rami Köklü, Arsuz yöresinde ve Amanos Dağı eteklerindeki ormanlık alandaki kesimle süren tahribatı kamuoyuna aktarmayı sürdürüyor. Helvalı, Derekuyu, Çerçikaya ve Yukarı Kepirce mahallelerinin kırsalındaki yörede inceleme yapan belediye meclis üyeleri, eski yerleşim yerleriden Yumacık Yaylası mezarlık boyu mevki ile Fındıklı Deresi yöresine önceden yapılan kesim alanlarında da gözlem yaptı. Yörede oturanlar, önceki yıllarda kesim yapılan ormana ceviz, çam, keçiboynuzu ve zakkum ekiminin yapıldığını anlattı.

Arsuz yöresindeki orman iki yıldır traşlanıyor

Arsuz Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve orman mühendisi Mehmet Candemir, "Bölgedeki ormanda iki yıldır traşlama şeklinde kesim yapılıyor. Önceki yıllarda alana gidilir, yaşlı ve ömrünü tamamlamış ağaçlar görevliler tarafından işaretlenir ve onlar kesilirdi. İki yıldır traşlama kesim yöntemi uygulanıyor" diye konuştu.
Zilli Çayı havzası, Gökçebel, Baltakıran bölgesindeki ormanlık alanda da inceleme yapan Arsuz Belediye Meclisi Üyeleri, bölgede ağaç kesiminin fütursuzca sürdüğünü kaydetti.

"Hatay, küresel ısınmadan ilk etkilenecek yöre"

Bölgedeki kesim uygulamasının yörede ekolojiyi değiştirecek boyutta sürdüğünü ifade eden Arsuz Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Candemir, "İklim krizi ve kürüsel ısınmadan ülkemizde ilk ve en çok etkilenecek yöre, Hatay'ın da arasında bulunduğu Doğu Akdeniz Bölgesi'dir. Dünya, gelişmiş ülkeler, gündemlerine iklim krizi, küresel ısınma, hızla bozulan ekosistemi alırken, burada talan zihniyetiyle 'dikili satış' ve 'tıraşlama kesim' esası uygulanıyor. Ağaç kesimleri çok geç olmadan durdurulmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.
 


Anahtar Kelimeler: " kesimleri durdurulmalı"

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19