Ağlar, eylülde atılacak

İskenderun Körfezi´nde süren su ürünleri avcılığı eylül ayında bitecek. Yöredeki balıkçılar, ağlarını 25 Eylül´de denizle buluşturacak. Tekneler ise önümüzdeki ay bakıma alınmaya başlanacak.

GÜNCEL 25.06.2018 10:19:05 0
Ağlar, eylülde atılacak

Mehmet Dağlı/İskenderun


İskenderun Balıkçı Barınağında tenkesi bulunan Gökhan Şekerlisoy, 'Ağlar 25 Eylül´de atılacak. Tekneler de ağırlıklı olarak Temmuz´da kızağa alınacak ama şimdiden kızağa çekilip, bakımına başlanan tekneler de var' dedi.

Ağ ve tekne bakımı başladı
Geçen balık sezonunu değerlendiren ve balık sezonunun bu yılın başlarına kadar iyi olduğunu ancak Ocak ayından sonra önceki senelere göre biraz daha zayıfladığını ifade eden Şekerlisoy, yeni sezona umutla bakmak istediklerini belirtti. Şekerlisoy, 'Teknelerin her sene bakımı olmak zorunda. Av yasağı süreci de çok uzun olduğu için teknelerin bakımı yapılıyor. Ağlarında her sene sökülüp bakımı yapılıyor. Bu yıl sezon kapandı ve balıkçılar, tekne sahipleri ağ vetekne bakımı ile uğraşmaya başladı' dedi.
Hüseyin Kırsoy ise Botaş hariç, demirçelik, Ekinciler, Yazıcılar Atakaş ve Yumurtalık Termik Santralinin alanlarına yaklaşmalarına izin verilmediğini, bunun da balıkçılığı olumsuz etkilediğini savundu. Kırsoy, 'O bölgeler ışıklı olduğu için balıklar orada yuvalanıyor ama bizi de oralara yaklaştırmıyorlar. En ufak bir şeyde cezai uygulama yapılıyor' değerlendirmesini yaptı. Hükümetin, tekne sahiplerine bin liralık yardımda bulunduğunu ifade eden Kırsoy, avcılığı yasaklanan Lagos balığının avlanmasına yeniden izin verilmesini istediklerini de söyledi.

´Balıkçılar arasında birliktelik yok´
Cüneyt Sağdesen de “İskenderun Körfezi´nde kooperatifler, balıkçılar arasında birlik beraberlik olmadığından dolayı hem malzeme alımında hem de balık fiyatları konusunda tamamıyla istediğini alamıyor. Bölgede balıkçı yalnız bırakılmış. Hiçbir yerden gelir elde edemediği, sanayi kuruluşlarının karlarından yararlanamadığı gibi sürekli zarara uğruyoruz. 2004 yılında Ulla adlı gemi battı. Gemide zararlı katı atık var diye yaklaşık üç yıl balığı yeterince satamadık. Tuttuğumuz balıkçak fiyatının çok altında satılmak zorunda kaldı. Mağdur olan İskenderun balıkçısına ne mahkeme kararıyla nede başka bir yerden yardım yapılmadı' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Mehmet Dağlı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04