Ağrıya kuru iğneleme yöntemiyle çözüm

İsviçre´de tedavi görmesine rağmen boyun ve omuz ağrıları azalmayan Melek Candemir, ‘kuru iğneleme´ olarak adlandırılan destek tedavisi ile ağrılarından kurtuldu.

20.06.2017 10:46:54 0
Ağrıya kuru iğneleme yöntemiyle çözüm

Kuru iğnelemeyi, ağrının görüldüğü hassas noktalara, aralıklarla 3 seans şeklinde uyguladıklarını ifade eden Uzm. Dr. Mahmut Aslan, bu yöntemin yan etkisi olmadığını, zararsız bir uygulama olduğunu kaydetti. 

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mahmut Aslan´ın destek tedavisi olarak gerçekleştirdiği yöntemle ağrılarından kurtulduğunu anlatan Melek Candemir, yaklaşık bir yıldır tedavi görmesine karşın boyunda ağrı, kollarında uyuşmalar olduğunu kaydetti. Candemir, “Kolumu kaldıramayacak durumdaydım. İsviçre´de doktora gittim, ilaç kullandım. Bir süre sonra yine ağrılarım oluyordu. Ardından her iki omzuma kortizon uygulandı. Fakat bir faydasını görmedim. Değişik doktoralara gittim, bir çare bulamadım. Ailemin yanına Dörtyol´a geldim. Ağrılarım devam edince, Mahmut Bey´e muayene oldum. Muayene sonrası 3 seans kuru iğneleme yöntemi uyguladı bana. Şuan ağrım yok diyebilirim” diye konuştu.
“Kuru iğneleme ilaç içermiyor” Kuru iğneleme tedavisinin, yan etkisi olmayan, tedavi edici ve zararsız bir uygulama olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Mahmut Aslan, “İğne, herhangi bir ilaç içermediğinden ‘kuru iğne´ olarak adlandırılır. Hastalarda fizik tedaviye ek olarak destek tedavisi şeklinde uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemi, akupuntur iğneleri ile yapılmaktadır. Boyun fıtığı ve kireçlenmesi, bel fıtığı ve kireçlenmesi, sırt ağrıları geçmeyen dirençli omuz ağrılarına yardımcı tedavi olarak, migren ve gerilim tipi baş ağrısı, kollarda sinir sıkışması görülen hastalarda bu tedavi yöntemini uygulayabiliyoruz” açıklamasında bulundu.
“Tedavi 3-5 seans uygulanıyor” Kuru iğnelemenin uygulanışı hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Aslan, “Öncelikle uygulanacak olan ağrılı bölge steril edilir. Daha sonra akupunktur iğneleri doktor tarafından batırılır. İğneler yaklaşık 10-15 dakika batırılmış halde bekletilir. Burada amaç ağrılı kas spazmlarının, kasılmalarının gevşetilmesidir. Ardından duruma göre sıcak uygulama gibi ek tedavi yöntemleri uygulanabilir. Tedavi, hastanın mevcut şikâyetlerine göre ortalama 3-5 seans şeklinde değişebilmektedir. Belli aralıklarla seans sayısı arttırılabilir” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04