Ahilik Haftası 

35. Ahilik Haftası 12-18 Eylül tarihleri arasında kutlanıyor.

GÜNCEL 14.09.2022 09:23:00 0
Ahilik Haftası 

İskenderun-Antakya/SES
Hafta etkinlikleri, Antakya, Payas, Dörtyol ve Erzin'de yapılacak. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ahilik Haftası mesajında şunlara yer verdi: "Toplumun ekonomik ve kültürel hayatında önemli bir yeri olan ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan ahilik teşkilatı; insanlara zanaat ve güzel ahlak kazandırmak için kurulmuştur. Ahilik geleneği; doğruluğu, güzel ahlakı, kardeşliği, dayanışmayı, emeği içinde barındıran esnaf ve sanatkârımızı daima hak ve adalet etrafında birleştirmiş, birlik ve beraberliğimizin tesis edilmesinde öncü rol oynamıştır. Ahilik, dün olduğu gibi bugün ve yarınlarımıza da ışık tutacak; iyiliğe dair yürüyüşümüz ahiliğin manevi muhafazası altında güvenli ve istikrarlı çizgisini devam ettirecektir."

Valiye ahilik ziyareti
Ahilik Haftası kapsamında Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ı ziyaret etti. Ziyarette vali Doğan’a ahilik kaftanı giydirildi. Ziyarete ilişkin valilikten yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Ziyarette misafirleriyle bir süre sohbet eden ve ahilik teşkilatının 13. yüzyıldan beri Türk esnafının kadim geleneklerini ve davranışlarını gösteren güzel bir gelenek olduğunu ifade eden vali Doğan, 'Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahiliğin; dürüstlük, sevgi, dostluk, yardımlaşma, hoşgörü, bilgi ve dayanışmanın sanat ile birleşimi olduğunu söyleyerek, Ahiliğin, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın ve ticaretin, adaletli yönetimin simgesidir. Ahilik haftası münasebetiyle tüm esnaflarımıza hayırlı, bereketli, bol kazançlar diliyorum' dedi. Başkan Teksöz ise kabul ve iyi dileklerinden dolayı vali Doğan’a teşekkür ederek hafta boyunca yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi. 
Yöre halkını ahilik etkinliklerine katılmaya davet eden HESOB Başkanı Teksöz, etkinliklerde yılın ahisi, kalfası ve çırağına da kaftan giydirileceğini belirtti.


Anahtar Kelimeler: Ahilik Haftası

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19