Ahmet Atakan hep 23 yaşında

Antakya´nın Armutlu Mahallesinde 2013´te düzenlenen ODTÜ´ye destek eylemlerinde 23 yaşında yaşamını Ahmet Atakan´ın annesi Emsal Atakan, katillerin oğlunu hep 23 yaşında bıraktığını belirtti.

SİYASET 19.02.2018 09:17:41 0
Ahmet Atakan hep 23 yaşında

 Defhe Halkevinde kurulan Ahmet Atakan Kütüphanesinin kuruluş yıl dönümü kapsamında dün sabah Antakya´nın Kuzeytepe mahallesindeki Çınar Restaurantta bir dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

Ahmet Atakan´ın annesi Emsal Atakan ve Atakan ailesi, Ahmet´in oğlunun doğum günü olan dün mezarı başına birkez daha gitti ve çocuklarıyla buluştu.
Anne Emsal Atakan, yaptığı sosyal medya paylaşımında, 'Canım oğlum, Ahmet Atakan bugün 17 Şubat doğum günün. İyiki doğdun yiğidimiz. 28 yaşını kutluyor olacaktık. Katiller seni hep 23 yaşında bıraktılar. Aramızda, mesafeler olsada sen her zaman kalbimizdesin. Ruhun, her an benimlesin oğlum; seni çok çok seviyorum ve özlüyorum, İyi ki, doğdun, iyi ki Ahmet Atakan geçti hayatımızdan. Sonsuz hasretimsin... Anıların mücadelemizde yaşıyacak.. Ahmedim. Sonsuz hasretim...' ifadesine yer verdi.

Annesi duygularını aktardı
Anne Atakan, gazetemize yaptığı açıklamada da şunları belirtti: 'Bu gün oğlum Ahmet Atakan´ın doğum günü. 17 Şubat 1990 doğumlu oğlumun yaş gününü mezarı başında geçirdim. Mezar taşını öperek. Kalleşçe Ahmedimi katletiller, hep 23 yaşında bıraktılar. Hayatta olsaydı 28. yaşını büyük bir sevinçle kutlayacaktım ama katiller evlat acısı yaşatıllar bana ve nice analara. Düşününki barışı özgür lüyü adaleti isteyenleri politik sistem hain ilan ediyor ve katlediyor. Dilerim ki oğlumun katillerine bu yaşamın en büyük acısını yaşar. Nitekim en büyük acıdır evlat acısı ve 5 yıl olacak nerdeyse. Halen oğlumun bir açılmış davası yok, soruşturma bile yok. Ben bir anneyim anne. Yaşadığım bu acıyı, neler yaşadığımı bilmek istemezler. Oğlum Ahmet´le hep gurur duydum ve duyuyorum. Bizler onurlu, şerefli gençler yetiştirdik. Yolumuza ışık oldular. Gezi şehitlerimizin onurlu mücadelelerini bizlerin devraldığımızı herkesin bilmesi lazım, çünkü utanması gerekenler tecavüzcü, hırsız, katil yetiştiren ailelerdir. Demokrasi şehitlerimizin anıları mücadelemizde yaşayacak. Ben adalet istiyorum. Herkese adalet, barış, huzur, özgürlük lazım olacak. Bugün oğluma sarılamadım, öpemedim, koklayamadım, gülemedim, hediyeler alamadım, sürprizler yapamadım; gece gündüz göz yaşlarına boğuldum. Yüreğimdeki yanan kör ateş hiç dinleyecek. Canımın bir yarısını, mutluluğumuzu, Ahmedimin gençliğini, hayata dair sevincini aldılar kattileri. Ahmedimin katilleri yargılanan kadar bunun peşini bırakmıyacagız. Haksızlığa boyun etmedik, boyun etkenler utansın.'

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00