Ahrazoğlu´ndan 'Sivas Kongresi' mesajı

MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet N. Ahrazoğlu, 4 Eylül Sivas Kongresi´nin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

5.09.2017 12:26:00 0
Ahrazoğlu´ndan

 Mesajında, Sivas Kongresi´nde cumhuriyetin temellerinin atıldığını vurgulayan Ahrazoğlu, “Yüce Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin tarihin hiçbir döneminde kesintiye uğratılamayacağının engellenemeyeceğinin, ‘Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür; parçalanamaz´ kararının alındığı, Türk vatanının asla bölünüp parçalanamayacağının en anlamlı örneklerinden birisi olan ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi´nin yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O´nun kahraman arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Ahrazoğlu, mesajında Sivas Kongresi´nde şu kararların paylaşıldığını ifade etti: “Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür; parçalanamaz. Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet top yekün kendisini savunacak ve direnecektir. İstanbul Hükümeti, harici bir baskı karşısında memleketimizin herhangi bir parçasını terk mecburiyetinde kalırsa, vatanın bağımsızlığını ve bütünlüğünü temin edecek her türlü tedbir ve karar alınmıştır. Kuvay-ı Milliye´yi tek kuvvet tanımak ve milli iradeyi hakim kılmak temel esastır. Manda ve himaye kabul olunamaz. Milli iradeyi temsil etmek üzere, Meclis-i Mebusan´ın derhal toplanması mecburidir. Aynı gaye ile, milli vicdandan doğan cemiyetler, 'Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti' adı altında genel bir teşkilat olarak birleştirilmiştir. Genel teşkilatı idare ve alınan kararları yürütmek için kongre tarafından Temsil Heyeti seçilmiştir.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00