'Aile birliğinin temeli nikâhtır'

Hatay İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftasında Antakya Kapalı Spor Salonu´nda düzenlenen “Peygamberimiz ve aile” konulu konferansta Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, konuştu.

GÜNCEL 14.11.2019 10:27:16 0

Antakya/SES

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fedai Yücedal, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Bozkurt, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu´nun da katıldığı, Kuran-ı Kerim´in okunduğu ve katılanlara kırmızı ül dağıtıldığı konferansta konuşan Dinç, Hz. Muhammed ve ailesinin yaşamı hakkında bilgi verdi.
konferansın açılışında konuşan Hatay İl Müftüsü Kavillioğlu, 'Onu tanıyabilmek ne büyük bahtiyarlık, onu anlayabilmek ne büyük saadet, ona iman etmek, ona ümmet olmak ne büyük şeref” dedi. Kavillioğlu, “Cenab-ı Hak ilk insan, ilk peygamber olarak Âdem babamızı yarattı. Havva Annemizi ona eş kıldı. O günden bugüne nikâhı, nikâhla evlenmeyi emretti. Bütün peygamberler kendi kavimlerine, kendi ümmetlerine nikâhla evlenmenin meşru ve caiz olduğunu anlattılar. Aile birliğinin temeli nikâhtır. Bir kadın ve erkeğin kurduğu yuva zamanla büyür, önce çocuklar sonra torunlarla şenlenir. Muhkem bir kaledir yuva. Korur, kollar, ısıtır, büyütür. Ailenin kişiliğimize sunduğu katkıyı, anne babalarımızın üzerimizdeki hakkını, evlatlarımızın bize yaşattığı mutluluğu, eşimiz ile kavuştuğumuz aile huzurunu hangi hazine ile değişebiliriz. O zaman her nimet gibi aile sahibi olmanın da bir külfeti, sınırları ve sorumlulukları vardır. Bizlere düşen bu sınır ve sorumluluklara riayet etmektir' dedi.
Vali Doğan da şunları söyledi: 'O peygamber ki daha peygamber olmadan önce müşriklerin Muhammedü´l-Emin dediği bir zat. Herkesin güvendiği, inandığı bir kişi. Emanetlerini Peygamber Efendimize emanet eden müşrikler döndüklerinde ise onu tam olarak alıyorlardı. Böyle bir peygamberin ümmeti olmak elbette ki önemli. Ecdadımız peygamber sevgisini kelimelere sığdıramamıştır. Ecdat onu o kadar sevmiş ve özlemiş ki Muhammet´i Mehmetçik yapmış, gülü ise lale yapmıştır. Bütün emperyalist, kapitalist devletler ekonomik değer için tren yolu yaparken bizim ecdadımız Peygamberine ulaşabilmek için tren yolu yapmıştır. O rahatsız olmasın diye de rayları keçelerle döşeyerek, gül sularıyla yıkamıştır. Böyle bir ecdadın evlatları olmak bu millet için büyük bir onur vesilesidir. Aile bu toplumun temel taşıdır. Eğer aileye sahip çıkamazsak devlete, millete, bu topraklara sahip çıkamayız. O yüzden aileye sımsıkı sarılmamız lazım. Aile bizim en kutsal değerimizdir. Oysa çağdaş dünyada hayatımıza giren sosyal medyayla, diğer iletişim araçlarıyla ilk etapta aileyi tahrip etmeye çalışmaktadırlar. O yüzden ailenin değerini bilip onu muhafaza etmemiz lazım. O yüzden çocuklarımızı çok iyi yetiştirip, dini ve milli değerleri, güzel hasletleri onlara öğretip geleceğe hazırlamamız lazım.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00