"Ak Parti'de gri bölgedeyim"

Hatay eski Milletvekili Mehmet Soydan, ilçe başkanlığı ve parlamenterliğini yaptığı AKP'nin kuruluşundaki anlayışı sürdürmediğini ifade etti.

SİYASET 14.12.2022 17:15:00 0

Akın Bodur/İskenderun
Partinin İskenderun kurucusu olduğu dönemde söylemleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin benzeştiğini belirten Soydan, "AKP ile yol ayrımında mısınız?" sorusuna, "Ben değil, AKP'nin kendisi değişti. Kuruluşundaki söylemleriyle uyuşuyor mu?" diye sordu. Soydan, Kılıçdaroğlu'nu bilgili ve çok kaliteli bulduğunu da söyledi.
"Halen AK Parti üyesiyim" diyen eski milletvekili Soydan, "Parti içinde gri bölgede (zeminde) bulunan çok kişi var. Ben de gri bölgede bulunuyorum. Vicdanen rahat değilim. Ülke iyiye gidiyor mu? Çok şüpheli" dedi. 
Soydan, "Yaşanabilir, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye istiyorum. Bunu hangi parti yaparsa yapsın. Önemli olan bunların sağlanmasıdır. A partisi ya da B partisinin yapması önemli değil. Önemli olan bunların yapılması, sağlanması" diye konuştu. Bilerek hiç yalan söylemediğini, söylemlerinde den sakınmadığını anlatan Soydan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile sohbetleri olduğunu, oğlunun nikah şahitleri arasında da yer aldığını anımsattı. Kılıçdaroğlu ile söylemlerinin benzeştiğini ve onu çok kaliteli, net siyasetçi olarak gördüğünü ifada eden eski milletvekili Soydan, "Aktif siyasette olacaksam, insanların gönlünü almayı, gönlünde olmayı isterim. Allah'ın da hoşnutluğunu da. Ben bir kısım insanlara göre değil, 85 milyona hizmet ederim. Teklif gelirse ve şartlar uyarsa 'olur' derim, kabul ederim. Teklif gelir ya da gelmez, bilemem ama gelirse bakarım. Zulme karşıyım, hukuk, adalet, özgürlük taraftarıyım. her partiden de teklife açık değilim. Sadece bir koltuğa oturmak için gitmem" değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: " Parti' bölgedeyim"

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00