Akar: Siviller bizim için dokunulmaz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte, önceki gün Hatay bölgesinde inceleme ve denetl

TÜRKIYE 13.02.2018 10:34:27 0
Akar: Siviller bizim için dokunulmaz

TSK´dan yapılan açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ve bölgedeki birlik komutanlarından harekât hakkında bilgi aldı ve direktif verdi. TSK´dan yapılan açıklamaya göre, Orgeneral Akar´ın denetlemesine ilişkin 'Harekâtın esas maksadının, sınır bölgesinde ve Afrin´de barış, güvenlik ve istikrarın temini, bölge halkının teröristlerin zulmünden kurtarılması ve Türkiye´de bulunan Suriyeli kardeşlerimizin güvenle evlerine dönmelerinin sağlanması olduğu; Harekât esnasında sıkça görüldüğü üzere, teröristlerin bilinçli bir şekilde sivil kıyafet giymelerine ve sivillerin hayatını hiçe sayarak, haince, meskûn mahallerdeki birçok evi tahkimli mevzii ve barınak olarak kullanmalarına rağmen, masumlara/sivillere ve çevreye zarar vermemek için her türlü dikkat ve gayretin sarf edildiğini; Masumların/sivillerin bizim için dokunulmaz olduklarını; Harekâtın, BM sözleşmesinin 51´inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ve BMGK´nin terörle mücadeleye yönelik kararları kapsamında uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız doğrultusunda yürütüldüğünü,; Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olunduğunu; Harekâtın, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri ile mücadeleyi esas aldığı; Şehitler ve gazilerimizin tek bir damla kanının dahi yerde bırakılmayacağını ve bu kapsamda bölgedeki teröristlerin kökü kazınıncaya kadar mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini' ifade edildi.

Şehitlere Allah´tan rahmet, aileleri, milletim ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve gazilerimize acil şifalar dileyen Orgeneral Akar, harekâta katılan tüm personeli göstermiş oldukları kahramanlık ve fedakârlıklardan dolayı kutladı ve müteakip süreçte de başarılarının devam edeceğine yürekten inandığını belirtti.

Sınıra sevkiyat sürüyor

TSK´nın Suriye´nin Afrin bölgesine yönelik başlattığı operasyon kapsamında sınıra askeri zırhlı araç sevkiyatı sürüyor. Bölgede çatışmalar devam ederken, farklı llerinden Hatay´a gelen zırhlı araçlar, sınırda konuşlanan askeri birliklere gönderildi. Önceki gün akşam 15 Zırhlı Personel Taşıyıcı, Antakya´da bulunan Narlıca Hudut Taburu´nda konuşlandı.

Özel birlikler Afrin´e gitti

´Zeytin Dalı Harekatı´na katılmak üzere çeşitli illerden Hataya gelen komando birlikleri, İskenderun´daki Deniz Er Eğitim Alayı Kışlası´na geldi ve ardından Hassa ve Kırıkhan´dan Afrin bölgesine hareket etti. Kışladan zırhlı araç konvoyu ile çıkan komando birliklerinin, sınır hatlarından Afrin´e geçiş yapacağı belirtildi.

Çok namlulu roket atarlardan Afrin´e atış

TSK, çok namlulu roket atarlarla, Suriye´nin Afrin bölgesindeki Cinderese Köyü´ne yoğun atışı iki gün südürdü. Reyhanlı´daki Oğulpınar Hudut Karakolu´nda bulunan çok namlulu roket atar, Afrin´deki Cinderese Köyü´ndeki hedeflerini iki gün süreyle vurdu. Kırıkhan ve Hassa bölgesinden de top atışları yapıldı. TSK ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri, Afrin´in kırsalında 3 koldan ilerlemeye devam ediyor. Karadan süren operasyon Türk jetleriyle havadan da destekleniyor.

Sınır ilçelerinde okullar açıldı

Güvenlik nedeniyle 2017-2018 eğitim-öğretim döneminin bir hafta ertelendiği Hassa, Kırıkhan, Kumlu ve Reyhanlı´daki okullar eğitime dün başladı.

Liseli Fatma, sınıfında anıldı

Reyhanlı´ya atılan roketin evine isabet etmesi üzerine yaşamını yitiren 17 yaşındaki Reyhanlı Tayfur sökmen Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Fatma Avlar´ın arkadaşları da okula hüzünlü başladı. Avların sınıf arkadaşları ve öğretmenleri, eğitimin ilk gününde onun sırasına fotoğrafını koydu. Fatma Avlar´ın sınıf arkadaşları, Onun fotoğrafının yer aldığı ve üzerned 'Şehitler ölmez' yazılı tişört giydi.

Hatay Milletvekili Mevlt Dudu da, sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımında, 'Reyhanlı´da güvenlik nedeniyle okulların açılışının 1 hafta ertelenmesini sağlamıştık. Bugün Reyhanlı´da okullar açıldı. Ancak Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi´nde ayrı bir burukluk yaşandı. Hüznümüz korlandı. Afrin´den atılan roketin evlerine düşmesi sonucu aramızdan ayrılan Lise öğrencimiz Fatma Avlar, bugün öğretmenleri ve arkadaşları tarafından anıldı. Fatma´yı ve Afrin´de şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi unutmayacağız' ifadesine yer verdi.

Şehitler anısına zeytin fidanı

Kırıkhan Hassalılar Derneği, şehitlerin anısına zeytin ağacı dikti. Beyazıt-ı Bestami Türbesine giden dernek üyeler, önce dua etti sonra da oş araziye zeytin ağacı dikti. Kırıkhan Hassalılar Dernek üyeleri şehitlerimiz anısına ağaç dikme kampanyası başlattı. Türbede Kuran- Kerim okunup şükür namazı da kılandı.
Kırıkhan Belediyesi de, Afrin Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında PKK-PYD´li teröristler tarafından Kilis Gülbaba´daki askeri karakola atılan havan mermisinin infilak etmesi sonucu şehit düşen Kırıkhanlı hemşerimiz Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram´ın görev yaptığı Mehmet Yaylacı Karakolundaki askerlere moral ve motivasyon amacıyla baklava ikram etti.

Müftülükten şehitleri anma etkinliği
Hatay İl Müftülüğü tarafından, Afrin Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Habib-i Neccar Camii´ndeki anmaya Hatay l Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler de katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Zeytin Dalı Harekatınında şehit olan Erzinli Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz (27) ve 10 asker için başsağlığı mesajı yayımladı. Savaş, mesajında şunlara yer verdi: 'Terör örgütü PKK´nın hain saldırıları sonucunda 11 vatan evladımızın şehadet haberini ve 11 askerimizin yaralandığını büyük üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım. Milletin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan ve acımasızca saldıralar düzenleyen hainlerin asla emellerine ulaşamayacak. Bu saldırılar bizi yıldırmayacak, aksine milletimizin, vatana, bayrağa bağlılığını güçlendirecektir. Terörün her türlüsüyle ülkemizin huzuruna kastedenler, birbirine sıkıca kenetlenmiş ülkemiz insanları sayesinde hedeflerine ulaşamayacaklardır. Zor zamanlarda dayanışma içinde, birlik ve beraberlik içinde olan milletimiz bu süreçte de terörle sonuna kadar mücadele edecektir.'

Defne Belediye Başkanı brahim Yaman da, Zeytin Dalı harekâtında şehit düşen 12 asker için yayınladığı başsağlığı mesajında, 'Her gün şehit haberlerine bir yenisinin eklendiği bu zorlu sürecin bir an önce tamamlanmasını diliyor, terörün hayatımızdan ve bölgemizden temizlenmesini umut ediyoruz. Yaşamını yitiren 12 şehidimize Allah´tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Masum insanlarımızın katledildiği terörü lanetliyor, ülkemizde ve şehrimizde barış ve huzurun yeniden tesis edilmesini temenni ediyoruz. Ulusumuzun başı sağolsun' ifadesine yer verdi.

/resimler/2018-2/12/2159194672490.jpg

/resimler/2018-2/12/2159507485623.jpg

/resimler/2018-2/12/2200156079807.jpg


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00