Akar´dan yaralı askerlere ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla birlikte dün akşam saatlerinde çıkan çatışmada yaralanan askerleri, Kırıkhan Devlet Hastanesi´nde ziyaret etti.

HATAY 5.03.2018 10:56:50 0
Akar´dan yaralı askerlere ziyaret

Akın Bodur/SES

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tamal ile birlikte Zeytin Dalı Harekatındaki çatışmada yaralanan ve Kırıkhan Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralı askerlere ziyaret edip, geçmiş olsun dileğini iletti. Ziyarete Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve kurum müdürleri de bulundu. Akar, ziyaret sonrası vatandaşlara el salladı ve askeri helikopterle bölgeden ayrıldı. Akar ve beraberindeki kuvet komutanları, Hatay ve Kilis sınırındaki askeri birlikleri ziyaret etti, 01 Mart´ 2018 tarihinde şehit veren 2. Jandarma Komando Tugayına giderek, başsağlığı dileğinde bulundu. Akar, TSK´nın açıklamasına göre, 'Mücadeleye askerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız ve Özgür Suriye Ordusu mensupları ile omuz omuza en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla bir bütün halinde devam edileceğini, bu kapsamda şehit ve gazilerimizin hiçbirinin tek damla kanının dahi yerde kalmayacağını, teröristler ile bunlara destek veren güç merkezlerinin mutlaka hüsrana uğratılacağını,
Harekât esnasında tüm faaliyetlerin hem askeri hem insani değerler anlamında diğer dünya ülkelerine örnek olacak bir şekilde icra edildiğini, harekât bölgesinde kalan sivillerin temel ihtiyaçlarının özveriyle karşılandığını, sağlık hizmeti ile diğer yardım malzemelerinin ulaştırılmasına destek sağlandığı; Harekâtın temel maksatlarından birinin de terör örgütü tarafından her türlü zulüm ve baskıya maruz kalan Suriyeli kardeşlerimizin, teröristlerden temizlenen bölgelerde güven ve huzur içinde topraklarına, evlerine dönmelerini sağlamak olduğunu, nitekim teröristlerden temizlenen yerlerde Suriyeli kardeşlerimizin evlerine dönmeye başladıklarını,
gücünü ürk milletinin sevgi ve güveninden alan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatanın bütünlüğüne, devletin bekasına ve Türk milletinin huzur ve güvenliğine yönelecek her türlü tehdidin kararlılıkla yok edileceğini' ifade etti ve ardından da 4. Komando Tugay Komutanlığını ziyaret ederek Zeytin Dalı Harekatı´ndaki başarılarından dolayı kutladığı törende, Komando Andı okundu.
Gaziantep´te konuşlu 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı´ndan ´Zeytin Dalı Harekâtı´ kapsamında Suriye sınırındaki kentlere, tank ve asker sevkiyatı yapıldı. Tank ve obüslerin Kilis ve Hatay´ın Suriye sınırında konuşlanacağı belirtildi.
Afrin´e yönelik düzenlenen ´Zeytin Dalı Harekatı´ kapsamında kara ve havadan terör örütü PYD mevzilerine yönelik atış da sürüyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekâtı´na ilişkin 02 Mart 2018 tarihinde yaptığı açıklamada, 'Harekât kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 73 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. arekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2295 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir' ifadesine yer verildi.
TSK´nın açıklamasına göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından da 01 Mart 2018 tarihinde, Türkiye-Surye sınırında, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 1.102 kişi yakalandı.

Yola, Mehmetçik Anıtı
Kırıkhan Belediyesi, TSK ve ÖSO güçleri tarafından Afrin´e yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında mücadele veren mehmetçiği temsil amacıyla Kırıkhan-Reyhanlı karayolu kavşağına Mehmetçik Anıtını dikti.

Bayrak, babaya
Zeytin Dalı Harekatında güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Payaslı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe´nin cenaze törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, şehidin naaşının sarılı olduğu Türk bayrağını şehidin babasına teslim etti ve başsağlığı dileğini iletti. Cuma günü sonsuzluğa uğurlanan şehit Göçke´nin cenaze törenine, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Hacı Bayram Türkoğlu, Jandarma Adana Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de katılmıştı.

Belediyeden şehitler için mevlid
İskenderun Belediyesi, ‘Zeytin Dalı Harekatı´ ve vatan için şehit olanlar için ve Türk askerinin muvaffakiyeti için Mevlid-i Şerif okuttu. İskenderun Belediyesi Kültür Merkezinde kadınlara özel okutulan mevlidi şerife İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´in eşi Feray Dingil, AKP Kadın kolları Başkanı Gül Nalcı, belediyenin kadın kursiyerleri ve belediyede çalışan kadın personel de katıldı. Feray Dingil, ”Vatanımız için tereddüt etmeden canlarını veren şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Bu büyük milletin kahraman evlatları devletinin bekası ve milletinin istikbali uğruna son derece zor şartlar altında terör örgütüne büyük darbeler vuruyor. Operasyon kapsamında şehadet şerbeti içerek şehit düşen tüm askerlerimize cenabı Allah´tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Aynı operasyonda ve ülkemizin çeşitli yerlerinde hain terör örgütleri ile girilen çatışmalarda yaralı düşen gazilerimize acil şifalar diliyorum. Biz bugün olduğu gibi her zaman bir ve beraber olduğumuz sürece şer odakları Allah´ın izniyle hiçbir emellerine ulaşamayacak' değerlendirmesini yaptı.

Arsuz´da esnafa bayrak
Arsuz Belediyesi, Zeytin Dalı Harekatına yönelik destek kapsamında kentte esnaflara Türk bayrağı dağıttı. Arsuz Belediyesi Zabıta Müdürü Sinan Altan, zabıta personelinin bayrak dağıtma işlemini ilçenin tüm mahallelerinde yapacağını belirtti. Zeytin Dalı Harekatının başarılı olması, vatan topraklarından ve sınırlarımızdan tüm terörist unsurların temizlenmesi, mehmetçiğin muzaffer bir şekilde yuvasına dönmesi temennisinin toplumun tüm kesimleri tarafından desteğini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, milli birlik ve beraberlik duygusunun en güçlü bir şekilde hissedilmesi gereken bir dönemde atılması gereken tüm adımları atmaya devam edeceklerini ifade etti. Culha, “Ordumuz ve operasyona destek veren tüm güvenlik güçlerimiz muzaffer bir şekilde yuvasına dönene kadar dualarımızla yanlarında olacağız' açıklamasını yaptı.

Meclis, şehitleri andı
Defne Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye´nin Afrin Bölgesi´nde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı´nda şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulundu. Meclis toplahtısına, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve belediye müdürleri de katıldı. Meclis, saygı duruşu ile Afrin´de hayatını kaybeden şehitleri andı. Yaman da, ordunun görevini bir an önce sağ salim tamamlayarak barış ve kardeşlik ortamının yeniden sağlanmasını temenni etti.
Dörtyol Belediye Meclisinde de Zeytin Dalı Harekatında mücadele eden ordunun başarı ve şehit olanlara askerlere rahmet diledi. Meclist konuşan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, belediyesi olarak bölgeye yapılan yardımları anlattı ve bu yardımların sağlanmasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı meclis üyeleri, belediye personeli ile Dörtyol halkına teşekkür etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23