AKP 16 yaşında

Adalet ve Kalkınma Partisi AKP, kuruluşunun 15 yılını dün geride bıraktı.

15.08.2017 10:20:25 0
AKP 16 yaşında

 Kuruluşunun 16. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, partisinin iktidarıyla Türkiye´nin artık gündemi belirlenen ülke olmaktan çıkıp, ´gündem belirleyen´ ülke konumuna geldiğini belirtti. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de, “AK Parti yalnızca Türkiye´nin partisi olmaktan çıkmış Dünya´nın pek çok ülkesinde örnek siyasi parti olmayı başarmıştır” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kuruluş yıldönümü kutlama mesajında AK Parti´nin, demokratikleşme, hukuk devleti ilkesinin yerleşmesi, ekonomik büyüme, sivilleşme ve özgürlükler anlamında ciddi reformlar gerçekleştirdiğini ifade etti.
Dingil, mesajında şunları kaydetti: “AK Parti, Türkiye´mizin birçok alanda yaşadığı temel sorunları yok etme kararlığı ile yola çıkarak, demokratikleşme, hukuk devleti ilkesinin yerleşmesi, ekonomik büyüme, sivilleşme ve özgürlükler anlamında ciddi reformlar gerçekleştirmiştir. 2023 vizyonunu kendisine temel prensip alarak güçlü Türkiye yolunda hızla ve yerinde adımlar atan AK Parti hükümetleri birbiri ardına attığı ciddi adım ve yatırımlarla gelişmenin, büyümenin ve kalkınmanın bir ve beraber olma ruhu içinde ortaya konulduğunu, tüm dünyaya ispat etmiştir. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ile birlikte siyasi hayatına ve hükümet çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Bizler bu şanlı ve kutlu davanın neferleri olarak dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de´ Halka hizmetin Hakka hizmet olduğu ´inancı ile bu yolda dimdik ve kararlılıkla devam edeceğiz. Daima birlikte ve beraber milletimizin emrinde olacağız.”

AKP´nin Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde bir dönüm noktası olduğunu, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan partinin ikinci yılını doldurmadan 3 Kasım 2002 tarihinde iktidara gelerek, iktidarını bugüne kadar sürdürdüğüne işaret eden Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yıldönümü mesajında partisini şöyle tanımladı: “Başlattığı siyasi mücadele, Türkiye siyasetinde ezberleri bozan milletin egemenliği üzerindeki bütün vesayeti kaldıran, Devleti toplumdan ayıran siyasi tarihi silmiş, Milleti Yaşat ki Devlet yaşasın anlayışı ile bu yüce milletin gönlüne girerek yapılan bütün Genel ve Yerel seçimler ile referandumlarda da milletimizin teveccühüne mazhar olmuştur.”
AKP´nin hükümet olarak, parti olarak, halkın da desteği ile ülkeye ‘yepyeni bir vizyon, yepyeni bir çehre´ kazandırdığını belirten Kimyeci, mesajında şunları ifade etti: “16 yıl içinde birçok ciddi badirelere, engellere maruz kaldık, bölücü terörist saldırılarına uğradık ve en son olarak ve 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan hain FETÖ darbe teşebbüsünü millet olarak acı ile hep birlikte yaşadık. Ancak, asil ve yüce milletimiz, Cumhurbaşkanımıza ve Ak Parti hükümetimize verdiği destekle, vatanına, bayrağına sahip çıkarak, bu vatan hainlerini geri püskürtmeyi başarmıştır. Her zaman ve mekânda milletimizin teminatı olan AK Parti, ülkemizi dünyada ve bölgesinde daha itibarlı bir noktaya taşımak için 2023 vizyonundaki dev projelerle, milletimize hizmet etmeye devam edecektir.”


Anahtar Kelimeler: yaşında

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23