AKP, adaylarını tanıtıyor

AKP Hatay il teşkilatı, dün İskenderun, Dörtyol ve Payas´ta düzenlediği toplantılarla Hatay milletvekili aday adaylarını partililerine tanıttı.

GÜNCEL 4.05.2018 10:54:37 0
AKP, adaylarını tanıtıyor

Akın Bodur/İskenderun

AKP´nin Tanıtım ve Medya Başkanlığını yürüten Hatay İl Başkan Yardımcısı Eda Pınar Tufan, tanıtım toplantısına sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, mahalle temsilcileri ve muhtarların da davet edildiğini açıkladı. İskenderun AKP´de bölgedeki milletvekili aday adaylarının tanıtımını dün Karayılan Kültür Merkezinde yaptı. Antakya´da da hafta sonu tanıtım toplantısı olacak. AKP, adayların belirlenmesi için temayül yoklaması da yapacak. CHP´den Hatay Milletvekili aday adayı başvurusunu yapan HBB eski daire başkanlarından Ahmet Dolğun da, yarın yapacağı toplantı ile adaylığını kamuoyuna duyuracak.

AKP aday adaylarının belediye ziyareti
AKP Hatay Milletvekili aday adayları İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´i ayrı ayrı makamında ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan İskenderun Belediye Başkanı Dingil, 24 Haziran tarihinin ülkenin geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Aday adaylarıyla sohbet eden Dingil, 'Erken genel seçim kararı alındı, Yüksek Seçim Kurulu da seçim takvimini açıkladı. TBMM´nin 27. döneminde milletvekili aday adayı arkadaşlarımın hepsine başarılar diliyorum. Partimiz tarafından yapılacak olan temayül yoklamaları ve ardından yapılacak çalışmalar ile adaylar belli olacak. Genel merkezimiz aday belirlemesi yapacak İnşallah partimiz, yöremiz ve ülkemiz için her şeyin en güzeli olur. 24 Haziran´da genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı başkan olarak seçeceğiz. AK Partimizde seçimden başarılı bir şekilde çıkacaktır. Sizlere çıkmış olduğunuz bu kutlu yolda başarılar diliyorum” dedi.

SP, 100 bin imza için çağrı yaptı
Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necmettin Çalışkan da, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin adayı için halkı seçim kuruluna imza atmaya davet etti. Çalışkan, 'Cumhurbaşkanı adayımıza verilecek imza, ülkenin normalleşmesine, kuvvetler ayrımın yerleşmesine, adaletin tesisine, hukukun üstünlüğüne katkı sağlayacak' değerlendirmesini yaptı. Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Ege, partinin hatay İl Müfettişi Hamza Çalışkan, SP Antakya İlçe Başkanı Abdulhadi Bük, SP Defne İlçe Başkanı Mehmet Aydoğan´ın da katıldığı toplantıda konuşan Çalışkan yaptığı konuşmada; “Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı adayımız oldu. Genel başkanımız son zamanların en çok konuşulan, duruşuyla, kamplaşmayı önleyecek birleştirici üslubu, sorunlara çözüm yaklaşımıyla hemen her kesimin teveccühünü kazanmış durumda. En az 100 bin imza ile Temel Karamollaoğlu´nu göstereceğiz. Partili partisiz herkesin bu imza sürecinde desteğini bekliyoruz, tüm siyasi partilerden ve her kesimden birçok teveccühün olduğunu söylemek isterim. Cumhurbaşkanı adayımıza verilecek imza, ülkenin normalleşmesine, kuvvetler ayrımın yerleşmesine, adaletin tesisine, hukukun üstünlüğüne katkı sağlayacaktır. Ülkede son yıllarda artan gerginliğin düşürülmesi, ülkede barış, özgürlük, milli iradenin sandığa yansımasına katkı sağlamak isteyen herkesi bu sabah (4 Mayıs Cuma) saat 08.00´de başlayıp 9 Mayıs Çarşamba akşam 20.00´de sona erecek imza kampanyamıza destek vermeye bekliyoruz. Bu imza sürecinden sonra seçim startını da vermiş olacağız” dedi. Partisinin tarihi boyunca kucaklayıcı, birleştirici rol üstlendiğini ifade eden Çalışkan, şunları söyledi: '1974 yılında CHP-MSP koalisyonu ile Kıbrıs fethini gerçekleştirmiş, 1991´de Kutsal İttifak, 96´da Refah yol döneminde DYP ile büyük başarılara imza atmıştı. Bugün neden ittifak yapıyorsunuz diyenler 40 yıllık tarihimize baksalar bu ittifakları koalisyonları ve bu başarılara görür.'

Dörtyol´dan AKP kurucu üyesi Mustafa Özbolat, 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde Hatay Milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulundu. Başvurusunu düzenlediği toplantı ile açıklayan Özbolat, 'Bu seçimler sadece ülkemizi değil, mazlum milletleri ve haksızlığa uğramış insanları ve tüm dünyayı ilgilendiriyor. Bu açıdan bu seçimleri iki defa önemsiyoruz. Bu anlamda da kendimizi sorumlu hissederek aday adaylığı müracaatımızı yaptık. Allahın izniyle şimdiye kadar mesleki ve siyasi hayatımda edindiğim tecrübelerimi ülkeme ve milletime hizmet etme yolunda aday adaylığımızı açıkladık. Bu bir nasip ve kısmet işidir. Ailemin ve yakın çevremin desteğini ve görüşlerini alarak iki haftalık bir istişare süreci sonunda bu zor göreve talip oldum. Hepimize bu seçimde görevler düşüyor. Sadece bana iş düşmüyor bu ülkenin tüm güzel insanlarına görevler düşüyor. İnşallah ülkemize ve milletimize hayırlı olur. Görev bize verilse de verilmese de partimizin yanında çalışmaya ve aday yapılan arkadaşımızın yanında yer almaya devam edeceğiz' dedi.

Yatağa bağımlı hastalar oy verebilecek
Sağlık Bakanlığı, evde bakım hizmeti alan hastaların 24 Haziran yapılacak seçimlerinde oy kullanabilmelerine yönelik gerekli önlemlerin alınması için genelge yayımladı. Genelgede; 24 Haziran´da´ yapılacak seçimde vatandaşlarımızın en temel haklarından olan oy kullanma hak ve sorumluluklarını yerine getirilebilmeleri için, sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmetleri alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların oy kullanmalarının da sağlıklı diğer vatandaşlarla eşdeğer olmaları açısından çok önemli olduğu ifade edildi. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, genelgede yatağa bağımlı olup evde sağlık hizmeti alan hastaların 24 Haziran´da oy kullanabilmeleri için yapmaları gerekenlere ilişkin yaptığı şunları ifade etti: 'Yatağa bağımlı seçmenlerin Anayasal haklarından faydalanmak için seyyar sandık talebinde bulunmaları sağlamak amacıyla Yüksek Seçim Kurulu tarafından düzenlenen ve Ek´te bir örneği yer alan ´Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu´ ile birlikte engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu veya ´Hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu´ ibaresinin yazılı olduğu sağlık raporunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Seçmen listelerinin kesinleşmesi sürecinde seyyar sandık hizmetinden yararlanacak vatandaşların da belirlenmesi gerekmekte olup, bahse konu durum bildirir yatağa bağımlılık raporunu, vatandaşların sağlık durumunu en iyi bilen bağlı oldukları aile hekimlerinin düzenlenmesi gerekmektedir. Bu rapordan yararlanabilecek ağır engeli bulunan veya hâlihazırda evde sağlık hizmetlerinden yararlanmakta olan vatandaşlarımızın listesi kayıtlı oldukları aile hekimlerine elektronik ortamda ulaştıracaktır. Bu listelerde bulunmamakla birlikte aile hekimlerince yatağa bağımlı olduğu bilinen kişilere de bu çerçevede rapor düzenlenebilecektir. Seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından www.ysk.gov.tr internet adresinde bulunan ´seyyar sandık kurulu talep formu´ ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerekiyor.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23