AKP adaylarının buluşma toplantısı

AKP aday tanıtım toplantılarını Erzin´den başlattı, iskenderun´la sürdürdü

SİYASET 23.05.2018 11:49:53 0
AKP adaylarının buluşma toplantısı

24 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekilliği seçimine katılacak siyasi partiler, aday listelerini önceki gün Yüksek Seçim Kuruluna ileterek, adaylarını belirledi. Aday belirleme sonrası seçim çalışmaları hızlandıran AKP, dün ilçelerde aday buluşma toplantıları ile adaylarını partilileriyle buluşturup, tanıttı. Erzin´de dün sabah başlayan aday buluşma toplantıları, tüm gün sürdü.
İskenderun´daki toplantıya AKP adayları Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Abdulkerim Güven, Kudret Artan, Mehmet Fettah Çiftçi, Cemile Tuna ve Osman Uzan katıldı. 10. sıra adayı Ecrin Nazlı İnan ise toplantıda bulunmadı.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, AKP İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, aday adayları ile kadın ve gençlik kollarının da bulunduğu toplantıda, adaylar liste sıralamasıyla söz alıp, 24 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu belittti.
Toplantının açılışında konuşan AKP İskenderun İlçe Başkanı Bilgili, partisinin 24 Haziran seçimleri için belirlenen Hatay milletvekili adaylarının partililerle birarada olduğunu ifade etti ve 'Bizler bu yolda, bu kutlu yürüyüşümüzde, teşkilatlarımız, belediyelerimiz ve sizlerin desteğiyle, reisimizle sonuca ulaşacağız' dedi.

Dingil: Artık klasik 5´i değiştirelim
24 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu anlatan İskenderun Belediye Başkanı Dingil de, 130 aday adayından 11´inin aday olarak belirlendiğini anımsattı. Dingil, 'Artık klasik 5´i değiştirelim. Bütün memleketin, ümmetin tek umudu olan Cumhurbaşkanımız, 24 Haziran´da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı başkan seçeceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok. 24 Haziran´a kadar durmadan yorulmadan çalışacağız. Ülkede olduğu gibi İskenderun´da da seçimden zaferle çıkacağız' dedi.

Güler: CHP´de yaşananlara bakıyorum, bir de buraya
AKP Genel Başkanı Erdoğan´ın 11 adayı Hataylılara emanet ettiğini belirten AKP Hatay İl Başkanı Güler ise, demokrasinin er meydanının, seçim meydanı olduğunu ifade etti. Güler, 'İskenderun, Hatay için kader virajı olmuş ve her zaman bizlerin yanında olmuştur. 24 Haziran´da da kırılmamış rekoru kıracağız. Dün listeler açıklandı. Bir buradaki tabloya bakıyorum, bir de dün (önceki gün akşam) Hatay Büyükşehir Belediyesi önündeki CHP´de yaşananlara. İşte bizi biz yapan bu ruhtur. biz böyle durdukça, böyle devam ettikçe, Erdoğan´ın yüzünü 24 Haziran´da güldüreceğiz' değerlendirmesini yaptı.

Türkoğlu: Yürütme organı da güçlü olmalı
Hatay Milletvekili ve AKP ilk sıra adayı Hacı Bayram Türkoğlu da, 'Bu birlik ve beraberliği muhafaza ettiğimiz sürece, 24 Haziran seçimleri hayırlı olsun' dedi. 24 Haziran seçimlerinin Türkiye´nin siyasi tarihi açısından önemli olduğunu, halkın referandumda verdiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet modeli kararının görücüye çıkılması olduğunu anlatan Türkoğlu, 'İnşallah, 20171´lere hedef koyan, geleceğimiz, Türk Devletinin inşası için ´durmak yok, yola devam´ diyen liderimizi yeniden seçeceğiz. Peki bu seçim bize yeter mi. Yetmez elbette. Cumhurbaşkanlığı yürütme organını temsil eder. Bir de yasama organı var. Milli irade Meclis´e yansıyacak. milli iradenin Meclis´e güçlü olarak yansıması çok önemli. Dolayısıyla bizim oraya güçlü gitmemiz lazım. Bu birlikteliği sandığa da yansıtmamız lazım. Bu destek, siyasi tarihte bir dönüm noktası ve daha önce verilen kararın tasdiklenmesi olacak. Toplum buna çok yakın. Yeter ki bir dokunalım; bir telefonla, ziyaretlerle...' diye konuştu.

Yayman: Hatay´ın 5´i aşması lazım
AKP ikinci sıra adayı Hüseyin Yayman ise partisi AKP´yi, birlik ve beraberlik siyaseti olarak niteledi. Yayman, şöyle konuştu: 'Hatay´ın artık 5 sendromunu (5 milletvekili), aşmış olması lazım. Hatay 5´ten büyüktür. Biz, Abdulkerim Güven Bey´in Meclis´e gitmesini istiyoruz. Yeter mi? yetmez. 7., 8., 9. sıradaki adayların da. Birarada olursak yapamayacağımız hiçbir şey yoktur.'
Partisinin seçimlerde sandıkları patlatarak iktidara geleceklerini ifade eden AKP üçüncü sıra adayı Abdulkadir Özel, 'Sadece Cumhurbaşkanlığı ıseçimi yetmiyor, yürütmeyi destekleyecek yasama oranının da güçlü temsili gerekiyor' dedi. Muhalefetin geçmişte kendi siyasi düşüncesinden cumhurbaşkanı adayı çıkaramadığını ve başka siyasi düşüncedeki adayları çıkartmaya çalıştığını belirten Özel, 'Böyle bir muhalefet var ve tek bir gayeleri var; Erdoğan karşıtlığı. Milletimiz, bu amacı olan muhalefete gerekli dersi seçimlerde verecek ve en büyük Osmanlı tokadını atacaktır' dedi.
Dördüncü sıra adayı Hüseyin Şanverdi ise, 14 yıl Reyhanlı´da belediye başkanlığı yaptığını, artık Hatay´a milletvekili olarak hizmet etmek istediğini söyledi. Suriye´nin Afrin kentine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatının, Hatay için de yapılıdğını ifade eden Şanverdi, harekatın yapılmaması halinde ilde belki kaosun yaşanacağını, ama Erdoğan´ın süper güçleri de karşısına alarak, bu harekatı gerçekleştirdiğini belirtti. AKP beşinci sıra adayı Sabahat Özgürsoy Çelik de birlik ve beraberlikle tarih yazılacağına inandığını, halkın tarihe bir not yazacağını söyledi.
Partisinin adaylarının hepsinin milletvekili olacağını ifade eden AKP altıncı sıra adayı Abdulkerim Güven ise 'Burada bu kadar güzellik var. Burada şeker, un, yağ var. Helvayı da sizler yapacaksınız ve bir bayramdan sonra bir bayram daha yaşayacağız' dedi. Doların, dövizin rekor seviyede yükselmesinin ardında, Türkiye´nin Ortadoğu ve diğer bölygelerde yaşanan haksızlığa ´dur´ demesine karşı dış güçlerin yaptığı baskı olduğunu da savunan Güven, halkın oylarıyla bu kötü gidişata götürme çabalarına son vereceğini söyledi.
AKP yedinci sıra adayı Kudret Artan ise Hatay´ın partisinden 11 milletvekili çıkaracağını belirtirken, sekincinci sıra adayı Mehmet Fettah Çiftçi ise Erdoğan´ı cumhurbaşkanı yapacaklarını belirtti. Dokuzuncu sıra adayı Cemile Tuna da şunları söyledi: 'Bizler yarınlar için umutluyuz ama sizler bizleri yarınlara bırakmayın.'
10. sıra adayı Ecrin Nazlı İnan´ın katılmadığı toplantıda konuşan 11. sıra adayı Osman Uzan ise seçimlerde büyük başarı alacaklarına inandığını ifade etti.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00