AKP Hatay´ın gelişmesini istemiyor mu?

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, “Hatay Halkı Hakkını İstiyor İmza Kampanyası´na iktidar kanadından hiçbir destek gelmemesini eleştirerek, “Sessizlik, Hatay´ın ağır sorunlarına karşı sağır kalmaktır” dedi.

14.08.2017 12:20:00 0
AKP Hatay´ın gelişmesini istemiyor mu?

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın imza kampanyasını Hatay´ın refah seviyesinin yükseltilmesi, kalkınması ve istihdamının arttırılması için başlattığını belirten Mevlüt Dudu, AKP milletvekilleri, AKP´li ilçe belediye başkanları, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü´den destekleyici yönde hiçbir açıklama gelmemesini, “Hatay´ın kalkınmasının istenmediği yönünde algı yaratmaktadır” şeklinde yorumladı.

Yaptığı yazılı açıklamada Milletvekili Dudu, şehirleşmenin siyasi ve ideolajik hesaplarla sekteye uğratılmaması gerektiğini belerttiği yazılı açıklamasında, şu görüşleri dile getirdi: “Hatay, hepimizin kentidir. Kalkınması, sadece Hataylıların değil tüm Türkiye´nin yararınadır. Türkiye Cumhuriyeti´ne katılışı için verilen tarihi mücadele süreci de dikkate alındığında Hatay´a hakkı olan teşvik ve yatırımların gelmesi için kalkınma hamlesinin el birliği ile yürütülmesi gerekir. Siyasi ve ideolojik hesaplarla şehirleşmenin sekteye uğratılması, kentsel gelişimin önüne bariyer çekilmesi, kalkınma ve sanayileşmede Hatay´ın geriye düşürülmesinin vebali AK Partili siyasetçilerin boynunda olacaktır. Binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan halkımız, gelişimin önüne set çekenleri daima tarih sahnesinde hak ettiği yere indirmiştir. O yüzden AK Partili siyasetçileri ideolojik hesapları bir kenara iterek, Hatay´ın kalkınmasına destek vermeye ve kenti hak ettiği yere çıkarmak için ortak hareket etmeye davet ediyorum.

Kampanya gerekçelerini de değerlendiren Dudu, bugün Hatay´daki 500 bine yakın Suriyeli sığınmacının kentin demografik, ekonomik ve kültürel kodlarını etkilediğini de kaydetti. Dudu, ülkedeki her 100 Suriyeli´den 13´ün, 4. bölge illerindeki her 100 Suriyeli´den 89´unun Hatay´da bulunduğuna dikkat çekerek, Suriyeli nüfus dalgasının Hatay´da yoksulluk yarattığını ifade etti. Dudu, Hatay´ın hemen 5. Yatırım Teşvik Bölgesi´ne alınmasını talep ederek, şu değerlendirmeyi yaptı: “ Hatay, ne yazık ki komşumuzdaki kanlı savaşın bedelini en ağır ödeyen kentlerimizden biri konumundadır. Kişi başına düşen geliri yüzde 20 azaltarak, 7637 dolardan 6122 dolar seviyesine düşürmüştür. Hatay, gelişmişlik sıralamasında da 13. sıraya gerilemiş durumdadır. Hükümet, bu acı tabloya rağmen Hatay´ı Cazibe Merkezleri Programı´na da dahil etmemiştir. Bu yüzden Hatay´ın hemen 5. Yatırım Teşvik Bölgesi´ne alınmasını talep ediyoruz. Nitekim Hatay´ın 4. Teşvik Bölgesi´nden 5. Bölgeye alınması halinde kente 10 milyar TL yeni yatırımın gelmesi sağlanarak, işsizlik oranı yüzde 13´ten yüzde 10´a çekilebilecektir. Hatay´da kişi başına düşen gelir yüzde 8 artabilecektir.”


Anahtar Kelimeler: Hatay gelişmesini istemiyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22