“AKP yanlıştan dönmeli'

Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığının 250 milyon liralık borçlanma talebini Meclis´in AKP oylarıyla 10 milyon lirayla sınırlandırmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

GÜNCEL 19.04.2018 14:09:18 0
“AKP yanlıştan dönmeli

Orhan Yıldız/SES

Başkanlık, kararı meclise iade ederken, konuya hizmetler boyutuyla dikkat çeken Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, AKP grubunu ‘yanlıştan dönmeye´ çağırdı. Berkyürek, “Eğer sağduyu galip gelmez ve AKP meclis gurubu bu yanlışından dönmez ise biz Hatay Halkı olarak bu hizmetlerden mahrum kalacağız” dedi. Berkyürek aksayabilecek hizmetler arasında Pac Meydanı projesini de gösterdi.

HBB Meclisi, AKP´li üyelerin oylarıyla 2018 mali yılında Belediye bütçesi dahilinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan proje ve yatırımların finansmanı için 250 milyon lira borçlanma talebini 9 Nisan´da yapılan oturumunda AKP oylarıyla 10 milyon lira ile sınırlandırdı. DİSK´e bağlı Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, ödeneğin hangi hizmetler için talep edildiğine dikkat çekerek, AKP´nin dikkatini kararın sonuçlarına çekti.

Hangi hizmetler etkilenecek?
Aralarında Pac Meydanı battı çıktı yapım projesi de dahil muhtelif projeler ile bakım ve onarım işlerinin sürdürülmesi amacıyla yapılmak istenen borçlanmanın bütçedeki düşük oranına da işaret eden Berkyürek, 4 yıllık süreçte meclisin ret kararlarını hatırlattı. Berkyürek, “DİSK/Genel-İş sendikası olarak Belediyelerde örgütlü bir sendika olarak konuyu yakından takip etmek bizim Hatay halkına karşı sorumluluğumuzdur. Yukarıda konu edilen borçlanma talebi AKP meclis grubunun oyları ile kabul edilmemiş ve aklımızla alay edercesine 10 milyon olarak onaylamış. AKP meclis grubu bu yanlışından dönmez ise biz Hatay halkı olarak şu Hizmetlerden mahrum kalacağız: Bütün ilçelerde yer alan mahallelerin sulama tesisleri Bakım Onarım ve yenileme yapım işi, Maşuklu Parkı Rekrasyon Yapım işi, Arsuz ilçesi karaağaç mahallesi 75. Yıl parkı revizyon projesi yapım işi, Hassa ilçesi Girne mahallesi 15 Kasım parkı revizyon projesi yapım işi , Payas polis kampı yapım işi, Reyhanlı ilçesi Yenişehir Gölü çevre düzenlemesi yapım işi, Samandağ kent park rekrasyon yapım işi, Atatürk parkı revizyon yapım işi, Pac meydanı battı çıktı yapım işi, iş makinaları alımı, park ve bahçelerde ekilecek bitki ağaçlar alımı, çocuk parklarına yerleştirilecek oyun grubu malzeme alımı, bütün ilçelerde yer alan yolların beton asfalt ve parke taşı döşeme işi, teleferik yapım işi, tüm ilçelerde akıllı kavşak ve sinyalizasyon işi.”

“Karar hizmetleri engellemek anlamında”
AKP grubunun yaratmak istediği ‘iş yapmıyor´ algısını da eleştiren Berkyürek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hatay Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bu güne geçen dört yıllık sürede belediye meclisinde yer alan AKP gurubunun sürekli Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı halkın gözünde hizmet yapmıyor algısı yaratmak amacıyla; yukarıda anlattığımız konularla ilişkin, hiçbir haklı gerekçeleri olmadan red kararları vererek sorumsuzca davranmaktadırlar. Siyasi rekabet tabiki Partiler arasında vardır, ancak Hatay Halkının hakkı olan hizmetleri engelleyerek siyaset yapılmaz. DİSK/Genel-İş sendikası Hatay şube yönetim kurulu olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi AKP gurubunda yer alan bütün Meclis üyelerine sesleniyoruz; aldığınız bu karar Hatay Halkının hakkı olan hizmetleri engellemek anlamına gelmektedir. Bunu bilen yerden hepinizin sağduyulu davranıp bu yanlıştan dönmenizi tavsiye ediyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00