AKP´de 6 meclis üyesine ihraç istemi

AKP Hatay İl Yönetim Kurulunun, Hatay Büyükşehir Belediye Meclis gurubunun 6 üyesini ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti. AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç´ın önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapacağı bildirildi.

17.05.2017 13:36:12 0
AKP´de 6 meclis üyesine ihraç istemi

Akın Bodur/İskenderun

İhraç nedeni L. Savaş´a yakınlık mı? 

İddiaya göre, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel´in de arasında bulunduğu ihraçcı istenilen ve disiplin kuruluna sek edilen üyelerin Kudret Özbakış, Mehmet Keleş, Celalettin Yakul, Ahmet Ak ve Mustafa Güven. Bu meclis üyelerinin zaman zaman Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte hareket ettiği savunuldu. Meclis´in geçen hafta üç ilçe için Savaş´a verdiği 27 milyon aroluk borçlanma yetkisi oylamasında da 3 üyenin ´evet´ oyu kullandığı, üç üyenin de mazeretsiz olarak oturuma katılmadığı belirtildi. Oylama ise 34-34 olunca, Savaş´ın oy kullandığı ´evet´ kabul edilmiş ve HBb adına Lütfü Savaş´a borçlanma yetkisi verilmişti.

AKP´den açıklama
AKP Hatay İl Başkanlığı´ndan yapılan açıklamada, 'Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı´nın yaptığı araştırma ve inceleme neticesinde, İl Başkanlığı´na belirtilen Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Şükrü Kudret Özbakış, Celalettin Yakut, Mehmet Keleş, Abdurrahman Demirel, Ahmet Ak ve Mustafa Güven´in İl Disiplin Kurulu´na sevk edilmesi istenmiştir. İl Yönetim Kurulu´nun yaptığı toplantıda oy birliğiyle alınan karar ile Disiplin Kurulu´na sevk edilen meclis üyeleri ile ilgili, önümüzdeki günlerde toplanacak olan İl Disiplin Kurulumuz kararını verecektir' denildi.


Anahtar Kelimeler: meclis üyesine ihraç istemi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57