AKP´de adaylık istifası

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak partinin il başkanı İbrahim Güler´i belirleyen AKP, ilçelerde aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor.

SİYASET 3.12.2018 10:20:23 0
AKP´de adaylık istifası

Akın Bodur/İskenderun

AKP´nin İskenderun, Belen, Dörtyol, Erzin, Antakya ve Reyhanlı ilçe başkanları, seçimlerde ilçelerinden belediye başkan aday adayı olmak için önceki gün istifa etti. AKP il yönetimi, görevlerinden istifa eden İskenderun ilçe başkanı Bestami Bilgili, Belen ilçe başkanı Abdullah Önder, Dörtyol ilçe başkanı Yasin Taşar, Erzin ilçe başkanı Mithat Bozdağ, Antakya ilçe başkanı Ramazan Alpaslan ve Reyhanlı ilçe başkanı Mehmet Saruhan´ın istifalarını kabul etti.

Hatay AKP: İstifa kendi talepleri
AKP Hatay İl Başkanlığı da önceki gün yaptığı açıklamada, 'İlçe başkanları kendi talepleri ve genel merkezimizin istifa izni ile diğer aday adaylarımızla aynı kriterlerde sürece dahil edilmiştir. Hiçbir ilçemizde adayımız belli değildir. Aday adayı sürecine dahil olmuş ilçe başkanlarına ve tüm aday adaylarımıza başarılar diliyoruz' ifadesine yer verdi.
CHP´de Antakya Belediye Başkan adayı olarak Hikmet hatunoğlu´nu, MHP ise Antakya Belediye Başkan adayı olarak Adnan Akdaş´ın belirlendiğini açıklamıştı.

AKP´de il ve İskenderun´a yeni başkan
AKP Hatay İl Başkanlığı, il başkanı olarak görev yapan İbrahim Güler´in partinin genel merkezi ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması üzerine, partinin Hatay İl başkanlığına YK üyesi Mehmet Ali Yanmaz´ı getirildi.
AKP´de Hatay İl Teşkilat Başkanı olarak görev yapan Mehmet Ali Yanmaz, AKP Genel Merkezi tarafından Hatay İl Başkanı olarak vekaleten atandı. Yanmaz, AKP İl yönetiminin önceki gün yaptığı toplantı ile görevine başladı. Yanmaz, Ensar Vakfı Hatay Yönetim Kurulu üyeliği de yapıyor.

İskenderun AKP, Kurtul´a teslim
AKP İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili´nin İskenderun Belediye Başkan aday adayı olmak üzere istifa etmesi üzerine, partinin ilçe başkanlığı görevine vekaleten Pakize Ulutaş Kurtul getirildi. Pakize Ulutaş Kurtul, AKP İskenderun İlçe yönetim kurulu üyeliği görevini yürütüyordu. AKP, İskenderun´da ilçe başkanlığına vekaleten getirdiği isimle ilçe teşkilatını kadın bir yöneticiye teslim etmiş oldu.
AKP İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili´nin partisi tarafından aday gösterilememesi halinde ilçe başkanlığına yeniden dönebileceği öğrenildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23