AKP´de Bestami Bilgili dönemi

AKP İskenderun İlçe teşkilatı önceki gün yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirledi. Beyazıt Bestami Bilgili´nin tek aday olarak katıldığı genel kurulda, partinin 25 üyeli yeni ilçe yönetimi ile 135 il delegesi belirlendi.

SİYASET 19.02.2018 09:26:11 0
AKP´de Bestami Bilgili dönemi

Akn Bodur/İskenderun

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede, şehitler için İmam Hatip Recep Ateş tarafından dua okundu. Kongrede konuşan partinin ilçe başkanlığı görevini bırakan başkanı Ayhan Bodur, Zeytin Dalı Harekatı´nda şehit olan mehmetçiğe Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti ve 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Binlerce şahadet şerbeti içecek yiğitlerimiz burada' dedi. Bodur, yeni başkan Beyazıt Bestami Bilgili´ye başarılar dileyip, bundan sonra hizmete bir nefer olarak devam edeceğini söyledi. Yeniden aday olmayan ve ilçe başkanlığını bırakan Ayhan Bodur, 2016 Mart´ta ilçe başkanlığına geldiğini anımsattı. Bodur, ilçe başkanlığı görevini partisinin teşkilat başkandan hiç tereddütsüz aldığını ve başkanlığa başladığını ifada eden Bodur, başkanlık görevini 23 ay sonra, ´her son yeni bir başlangıçtır´ diyerek Bestami Bilgili´ye devrettiğini belirtti, Bilgili ile yönetime başarı diledi.

´İskenderun, Cumhurbaşkanının gözdesi bir şehir´
Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise yapılan kongrenin hayırlı olmasını temenni etti ve yeni yönetime başarı diledi.
İskenderun´un, Hatay´ın Anadolu´ya açılan bir kapısı olduğu belirten AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler de şunları söyledi: 'İskenderun ne tarafa bakıyorsa o taraf güzelleşir. Ekonomisiyle, sanayisiyle her zaman farklı olan bir kenttir. Cumhurbaşkanımızın da gözdesi olan bir şehirdir. Sınırımızda uluslar arası eşkiyaların kurmaya çalıştığı bir terör koridoru var. Bu koridor ile devletimiz bir manada kuşatılmaya çalışılıyor. Mehmetçiğimiz elhamdülillah oradaki hainlere, oradaki teröristlere ve arkasındaki devletlere gereken dersi veriyor. Buradaki yapılan mücadele, devletimizin bekası, milletimizin birliğini korumak içindir.'

Seçime tek listeyle gidildi
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, Afrin operasyonunda daima mehmetçiğin yanında olduklarını, belediye olarak da her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
Hatay Milletvekilleri Fevzi Şanverdi, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı´nın da katıldığı kongrede, seçime tek listeyle gidildi ve AKP İskenderun ilçe teşkilatına Beyazıt Bestami Bilgili başkanlığındaki yönetim getirildi.
İskenderun AKP´nin yeni başkanı olan B. Bestami Bilgili, kimseyi ötekileştirmeden çalışacaklarını belirtti. Halka seslenen Bilgili, 'Çıktığımız bu yolda Allah yâr ve yardımcımız olsun. Hiç bir kesimi ötelemeden Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi ve tüm etnik köken hangi din dil ırk mezhep olursa olsun; Biz İskenderun´u kucaklayacağız. Önümüzde 2019 secimi ve 2023, 2053, 2071 hedeflerimize doğru durmadan, yorulmadan çalışacağız. Tüm hemşehrilerime desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum' açıklamasını yaptı.

İskenderun AKP´nin yönetimi
Önceki gün yapılan genel kurulda B. Bestami Bilgili başkanlığındaki İskenderun AKP´nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Abdulkadir Büyüközer, Abdurrahman Aşkar, Anmet Kanlı, Ayhan Dağdeviren, Bülent tuncel, Canan kahraman Hattapoğlu, Fahri Çelik, Gökhan Zeybek, Halil İbrahim Sarsılmaz, Hayri Hançer, İbrahim Ertuğrul, Mahmat Altun, Mehmet Öztürk, Behmet Burak Bakır, Muhmet Mustafa Kaya, Muhsin Yeter, Murat Fer, Necati Tuncer, Onur Açıkalın, Pakize Ulutaş Kurtul, Şehmus Ayaz, Veysel Yayla, Volkan Er ve Yakup Kılınç.
Kongrede, AKP Hatay il delegeliğine getirilen isimler arasında Seyfi Dingil, Ayhan Bodur, Emin Dönmez, Abit Erol, İbrahim Yaran, Musa Kurşun, Muharrem Dingil, Gül Nalcı, Müslüm Türk, Bülent Özer, Halit Akıncı, Levent Duman, Uğur Feriz, Hidayet Kınalı da yer aldı.

 /resimler/2018-2/18/1944573558669.jpg

/resimler/2018-2/18/1947006998559.jpg

/resimler/2018-2/18/1947353093048.jpg

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23