AKP´de kongre süreci başladı

AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, kongre sürecinin ilçelerde başladığını belirtti.

5.07.2017 11:01:59 0
AKP´de kongre süreci başladı

İlçe kongrelerinin 19 Ağustos 12 kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydeden Atıç, ilçe kongre sürecinin üyelik işlemlerinin tamamlandığı önceki gün itibariyle başlatılmış olduğunu söyledi. 

İl yönetimi ile gerçekleştirilen haftalık toplantıda ülke gündemi, yaklaşan 15 temmuz darbe girişimin yıldönümü ve kongre süreci ile ilgili bilgi alışverişinde bulunan İl Başkanı Ahmet Atıç, kongrelerin ülke genelinde belde seçimleriyle başladığını, ancak Hatay´da beldelerin kapatılmasından dolayı sürecinin üyelik işlemlerinin tamamlanarak delege tespiti ve ardından ilçe kongresiyle devam edeceğini kaydetti.

Delege seçimi 20 temmuza kadar
Önceki gün gerçekleştirilen il teşkilatı toplantısında Atıç, “Bugün için kongre takvimi başladı. Kongre takviminde ilk bizim ilimizde belde olmadığı için belde seçimi yapmıyoruz, ama belde ve ilçe belediyesi dediğimiz seçim çalışması başlamıştır. Yani ilçe başkanlarımız, ilçe kurullarımızın bu günden itibaren üyelik işlemleri bitmiştir. Yarın belediye seçmen listelerinin dökümü, 26 Temmuz´a kadar delege seçim işlemi ilçelerimizde tamamlanacak. Ve ilçe kongreleri 19 Ağustos ile 12 Kasım tarihleri arasında ilçe kongreleri tamamlanacak” dedi.

Adalet yürüyüşünü değerlendirdi: karmaşa hedefleniyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ile ilgili de değerlendirme yapan Atıç, “Maalesef o ki PKK ve DAEŞ´le DHKP-C ile FETÖ ile omuz omuza kol kola bugün de adalet yürüyüşü adı altında ülkemizi neredeyse kargaşa ortamına sokmak için bir mücadele ortamında olduklarını biliyoruz” diye konuştu.
Çalışma programlarını Cumhurbaşkanı ve partilerinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatı doğrultusunda yürüttüklerini de sözerine ekleyen Atıç, “konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıdır, biz sivil halkımızla beraber oluyoruz, şehit ailelerimizle birlikte oluyoruz, bir gecede 250 şehit vermişiz onların yaralarını sarmaya çalışıyoruz, birileri de gitsin orada adalet yürüyüşü yapsın, bu ülkede kargaşa ortamı yaratmaya çalışıyor. Bu konunun vatandaşa net bir şekilde anlatılması lazım.”

Ramazan´da şehit ailelerine ulaşıldı
Ramazan ayı süresinde gerçekleştirdikleri ziyaret ve etkinliklerle ilgili de bilgi veren Ahmet Atıç, “Ramazan ayında yapılan iftarların dışında bütün çalışmaları taçlandıran en güzel iş ise şehit ailelerini ziyaretler. Şehitin eşi, annesi, babası kim varsa teşkilatımızın her noktasında il başkanı, milletvekili, belediye başkanı, yönetim kurulu üyesi, ilçe başkanı , kadın kolları ve gençlik kolları her noktadan o ailelerimizi unutmamak olmak ve Türkiye´de sadece bizim yaptığımız yani Hatay tarihinin 1939´dan bu yana ne kadar asker ve şehit polisi varsa hanelere ilçe ilçe planlayarak o ilçelerde o kardeşimizin aileleriyle buluşup elini öpmek, onlara ilgili manevi iklimi yaşamak amacımızdır' şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: kongre süreci başladı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57