AKP'de 1 isim çekildi, CHP 26 isim bildirecek

.

SİYASET 22.02.2024 09:58:00 0
AKP

AKP'de 1 isim çekildi, 
CHP 26 isim bildirecek 

* Cumhur İttifakı İskenderun Belediye Başkanı Adayı AKP'li Mehmet Dönmez'in, çalışma ekibini oluşturacak İskenderun Belediye Meclisi üye listesindeki sıralamasını kabul etmeyen 11. sıra adayı İsmet Küçükkarasu, adaylıktan çekildi. CHP İskenderun Belediye Başkanı Adayı Mehmet Duduoğlu'nun 31 Mart seçimleri için birlikte çalışacağı İskenderun Belediye Meclisi için ilçe seçim kuruluna ilettilen 5 isim dışında verilmesi gereken 26 isim için süre bu akşam saat 17.00'de doluyor.

* Türkiye İşçi Partisi'nin İskenderun Belediye Başkanı Adayı olarak avukat Ali Avcı'yı, Yeniden Refah Partisi İskenderun Belediye Başkanı Adayı olarak Aydın Kaya'yı, DEVA Partisi İskenderun Belediye Başkan adayı olarak avukat Hatice Esra Doğan’ı, Arsuz Belediye Başkan adayı olarak İlker Köybaşı’nı, Emek Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MYK üyesi Halil İmrek’i aday olarak belirlendi. EMEP, İskenderun Belediye Meclis Üyeliğine aday olarak metal işçisi Murat Değirmenci'yi gösterdi.

* İskenderun ve Arsuz'da belediye başkanı aday adayı olarak çalışma yapan Ali Abbas Alay ve Mustafa Kın, belediye başkan adayı olamayınca parti değiştirdi ve belediye meclislerine aday oldu. CHP'den Arsuz Belediye Başkanı aday adayı Alay, aday olamayınca partisinden istifa etti ve TİP'nin Arsuz Belediye Meclisi üyesi adayı oldu. İYİ Parti'nin İskenderun Belediye Başkanı aday adayı olarak 31 Mart'a yönelik seçim çalışması yapan Kın da, partisinin İskenderun adayı olamayıca, Cumhur İttifakı kapsamında AKP'nin listesinden İskenderun Belediye Meclisi üyesi adayı oldu. 

İskenderun/SES
Cumhur İttifakı İskenderun Belediye Başkanı Adayı AKP'li Mehmet Dönmez'in, çalışma ekibini oluşturacak olan ve 31 Mart seçimleri için aday gösterilen İskenderun Belediye Meclisi üye listesindeki sıralamasını kabul etmeyen 11. sıra adayı İsmet Küçükkarasu, adaylıktan çekildi. Küçükkarasu'nun yerine Bestami Kıllı getirildi.

CHP 5 isimle meclis listesini verdi
CHP İskenderun Belediye Başkanı Adayı Mehmet Duduoğlu'nun 31 Mart seçimleri için birlikte çalışacağı İskenderun Belediye Meclisinin 28+3 isimle olması gereken aday listesi, 5 isimle ilçe seçim kuruluna ilettildi. Liste, her partide olduğu gibi CHP adına da parti merkezinden yetkili isim tarafından teslim edilebiliyor. İskenderun CHP, seçim takvimi kapsamında listede eksik olan 26 ismi bu akşam saat 17.00'a kadar tamamlaması ve İskenderun İlçe Seçim Kuruluna bildirmesi gerekiyor.

TİP'in adayı Ali Avcı
Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) İskenderun Belediye Başkanı Adayı olarak avukat Ali Avcı belirlendi. TİP'in, İskenderun Belediye Başkanı Adayı Avcı'nın çalışma arkadaşı olacak İskenderun Belediye Meclisi listesini ilçe seçim kuruluna yarın saat 17.00'a kadar bildirmesi gerekiyor.

Başkan adayları parti değiştirip, meclise aday oldu
İskenderun ve Arsuz'da belediye başkanı aday adayı olarak çalışma yapan Ali Abbas Alay ve Mustafa Kın, belediye başkan adayı olamayınca parti değiştirdi ve belediye meclislerine aday oldu.
CHP'den Arsuz Belediye Başkanı aday adayı olan Ali Abbas Alay, aday olamayınca partisinden istifa etti ve Türkiye İşçi Partisi'nin Arsuz Belediye Meclisi üyesi adayı oldu.
İYİ Parti'nin İskenderun Belediye Başkanı aday adayı olarak 31 Mart'a yönelik seçim çalışması yapan Mustafa Kın da, partisinin İskenderun Belediye Başkanı Adayı olamayıca, Cumhur İttifakı kapsamında AKP'nin listesinden İskenderun Belediye Meclisi üyesi adayı oldu. Kın, 'Cumhur İttifakı'nın AKP listesinden aday gösterildi. 

'Cumhur İttifakı' meclis listesinde 8 MHP'li yer buldu
Cumhur İttifakı'nın İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dönmez'in, 31 Mart seçimleri için çalışma arkadaşlarını oluştudacak İskenderun Belediye Meclisi üyesi listesi, "Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) listesi" olarak İskenderun İlçe Seçim Kuruluna bildirildi. Geçtiğimiz günlerde CHP'den ayrılan ve Cumhur İttifakı İskenderun adayı Mehmet Dönmez'in tanıtın toplantısında AKP rozeti takılan Bestami Kılınç, listede yer alamadı. Cumhur İttifakı'nın İskenderun Belediye Meclisi üyesi listesinde yer alamayan isimler arasında Dönmez'i destekleyen isimlerden yeminli mali müşavir Nevzat Barak da yer alamadı. 

Seçilme olasılığı bulunan isim 5
'Cumhur İttifakı' kapsamında 31+1 üyeli İskenderun Belediye Meclisi listesinde, 8 MHP'li isim listede yer buldu. MHP'li isimler kontenjan bölümünde yer almazken, 28 üyeli meclis listesinde, 2., 5., 8. 11., 14., 20., 23. ve 26. sırada yer aldı. Bu isimlerin M. Suat Önde, Ümit Özdemir, Orhan Muşluoğlu, İsmet Küçükkarasu, Zeki Serdar Kınal, Fatih Güneş, İsmet Helli ve Kenan Saygılı olduğu ifade edildi.
AKP listesinde yer alan ve seçilme olasılığı bulunan isim ise ilk 14 sırada yer alıyor. Listenin ilk 14 ismi arasında ise 5 MHP'li isim bulunuyor.

DEVA Partisi 7 belediyeye aday çıkardı
DEVA Partisi Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde kendi amblemi ve kendi adaylarıyla seçime katılaca. DEVA Partisi Hatay'daki 16 belediyeden 7'sinde aday çıkardı. 
"Ülkemize ve milletimize DEVA Belediyeciliği ile hizmet etme şansına kavuşma heyecanı ile oy pusulasında yerimizi alacağız" görüşünü belirten DEVA Partisi Hatay İl Başkanlığı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı, ilçe belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarının listelerini ilçe seçim kurullarına teslim ettiklerini bildirdi. DEVA Partisi Hatay İl Başkanlığı, 31 Mart yerel seçimleri için Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak avukat Murat Çelik’i; İskenderun Belediye Başkan adayı olarak avukat Hatice Esra Doğan’ı; Arsuz Belediye Başkan adayı olarak İlker Köybaşı’nı; Antakya Belediye Başkan adayı olarak Uğur Çakılı’yı; Defne Belediye Başkan adayı olarak Levent Eraslan’ı; Hassa Belediye Başkan adayı olarak Hasan Şimşek’i; Kırıkhan Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Şirikçi’yi gösterdi.

Yeniden Refah'ın adayı Aydın Kaya
Yeniden Refah Partisi İskenderun'da belediye başkanı adayı çıkardı. Yeniden Refah Partisi İskenderun Belediye Başkanı Adayı Aydın Kaya oldu. İş insanı Aydın Kaya, kapatılan Refah Partisi'nde ve AKP'nin İskenderun'da kuruluşunda siyaset yapmıştı. 

EMEP'in HBB adayı Halil İmrek
Emek Partisi (EMEP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MYK üyesi Halil İmrek’in aday gösterdi. EMEP Hatay İl Örgütü, “Hatay’ı rantçılar, talancılar değil emekçiler yönetsin” açıklamasını yaptı.

İskenderun'da meclis adayı metal işçisi
Emek Partisi, İskenderun Belediye Meclis Üyeliğine metal işçisi Murat Değirmenci'yi, Defne Belediye Meclis Üyeliğine avukat Semir Karadaş'ı, Antakya Belediyesi Meclis Üyeliğine ziraat mühendisi İbrahim Demir'i, Dörtyol Belediye Meclis Üyeliğine emekli öğretmen Atilla Erdem’i aday gösterdi.

 


Anahtar Kelimeler: ' çekildi bildirecek

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19