AKP’de temayül yoklaması 26 Kasım'da

AKP'de yerel seçim aday adaylığı başvuru tarihi uzatıldı. AKP Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, daha önce 17 Kasım olarak açıklanan yerel seçim aday adaylığı başvuru süresinin 22 Kasım'a uzatıldığını açıkladı.

SİYASET 13.11.2023 21:43:00 0
AKP’de temayül yoklaması 26 Kasım

AKP Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 9 Kasım’da başlatılan başvuruların 22 Kasım mesai bitimine kadar kabul edileceğini bildirdi.

Yavuz, paylaşımında ”17 Kasım'da bitecek olan aday adayı müracaatlarımız, il başkanlarımızın talebi ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın takdirleriyle 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'a kadar uzatılmıştır" bilgisini verdi.

Yavuz, teşkilat temayül yoklamasının ise 26 Kasım Pazar 10.00-16.00 arasında yapılacağını bildirdi. Belediye meclisi ve il genel meclisi başvuruları ise 3 Aralık tarihine kadar yapılabilecek.

AKRABAYA YER YOK

Partiden teşkilatlara gönderilen yazıda seçim bölgesinde birinci ve ikinci derece akrabaya 'yer olmadığı' bildirildi.

Büyükşehir ve il belediye başkan aday adaylığı için başvurular genel merkezde oluşturulan masaların yanı sıra il teşkilatları üzerinden de kabul edilecek. İlçe ve belde belediye başkan aday adaylıkları için hem il hem de ilçe başkanlıklarından, belediye meclisi ve il genel meclisi için sadece ilgili ilçeden başvuru yapılabilecek. Kişiler önbaşvuruları diledikleri yerden yapabilecek aday adayları, aday formunu ıslak imzalı olarak teslim ederek başvurusunu resmileştirmiş olacak.

BAŞVURU AİDATI YERİNE AFAD'A BAĞIŞ VERİLECEK

Büyükşehir belediye başkan aday adayları 50 bin, il belediye başmanlıkları için 30 bin lira, ilçe belediye başkan aday adayları 20 bin lira, belde belediye başkanları 10 bin lira bağış yükümlülüğü taşıyor olacak. Büyükşehir meclis üyeliğinde 10 bin, il meclisine başvuruda 5 bin lira. kadınlardan belirlenen bağış oranları yarı miktarı, engellilerden 1/4 oranında yapılması kararlaştırıldı. Bağışlar, Gazze’de insani yardım için AFAD’a teslim edilecek. 


Anahtar Kelimeler: temayül yoklaması Kasım'

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19