AKP´den HADO´ya destek yok

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Meclisi AKP Grubu, HBB´nin HADO projesine destek olmama kararı aldı. HBB, bir süredir ilçelerde yaptığı toplantı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının açıklaması ile HADO (Hatay Deniz Otobüsü) projesinin

SİYASET 9.02.2018 10:05:46 0
AKP´den HADO´ya destek yok

Akın Bodur/İskenderun

Bugün toplanacak HBB Meclisi öncesi dün grup toplantısı yapan Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grubu, projeye destek olmama kararı aldı.

AKP Grubu İskenderun´da toplandı
Gazetemizin edindiği bilgiye göre, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler başkanlığında yapılan HBB AKP Grup Toplantısı, dün İskenderun Belediye Meclis Salonunda yaptığı gündem toplantısında, HADO projesinde 25 milyon lira karşılığında HBB tarafından deniz otobüsünün satın alınmasına sıcak bakılmadı, satın alma yerine kiralama yöntemine gidilmesini doğru buldu. Edinilen bilgiye göre, AKP grubu, Hatay Büyükşehir Belediyesinin, meclise getireceği HADO projesini bu şekliyle kabul etmeyecek ve projede değişiklik yapılması halinde halka hizmet noktasında destek olacak.

AKP: Böyle bir proje ihalesiz olmaz
Hatay Ro-Ro Der Başkanlığı görevini de yürüten AKP Hatay İl Başkanı Güler, dün de İskenderun´da düzenlediği toplantıda, HBB Meclisine gelen HADO projesini ileştirdi. HBB´nin HADO projesindeki fizibilite çalışmasını eksik ve yanlış bulan İbrahim Güler, kendisinin de taşımacılık sektörünün çerisinde olduğunu, 6 yıldır, 63 şirketle birlikte kurduğu Ro-Ro taşımacılığını yaptığını ifade ederek, HADO projesinin altyapısının yetersiz olduğunu ifade etti. Güler, Hatay Büyükşehir Belediyesinin, HADO projesinde önce kralama yöntemini yapıp, denemesini, gem alımını sonraya bırakmasını, deneme aşamasında 25 milyon liranın birg emiye verilmesinin doğru olmayacaını ifade etti. Güler, böyle bir projenin de Kamu İhale Kurumu mevzuatına göre ihalesiz olamayacağını, ihale açılmadan yapılacak işlemin de hukuksuz oldacağını ifade etti.
HBB Meclisi bugün başlayacağı toplantısında görüşeceği 53 gündem maddesi arasında, meclisin 11.01.2018 tarihli toplantısında Plan Bütçe komisyonunu ile Ulaşım ile Ulaşım Komisyonuna havale edilen Hatay Büyükşehir Belediyesi adına tescilli HATMES Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited şirketinin anonim şirkete dönüştürülüp, şirket sermayesinin 25 milyon liraya çıkarılmasını, belediyenin görev ve yetki alanında bulunan toplu taşımacılık hizmetlerinden denizyolu ile yolcu, yük ve araç taşımacılığı hizmetinin 10 yıl süre ile bu şirkete devredilmesi ve işletme bedeli olarak KDV dahil olmak üzere aylık hasılatın yüzde 0,5´inin belediyeye ödenmesi ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi de bulunuyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22