AKP´den Savaş hakkında suç duyurusu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl Başkanı Ahmet Atıç, 2016 yılı denetim raporunda belirtilen iddialarla ilgili Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulundu.

23.06.2017 10:53:13 0
AKP´den Savaş hakkında suç duyurusu

 Hatay Adliyesi önünde 11 ilçe belediye başkanıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında Atıç, suç duyurusunun Başkan Savaş´ın ´görevi kötüye kullandığı´ iddiasıyla yapıldığını belirtti.

Suç duyurusu öncesinde Hatay Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret ettiklerini belirten Ahmet Atıç, Hatay´ın 2014 yılında büyükşehir olduğunu, ancak Büyükşehir Belediyesi´nin beklenilen hizmetleri veremediğini savundu. Vali Ata´dan, İçişleri Bakanlığı´nın özellikle büyük şehir belediyesi yolsuzlukları, yapmış oldukları hukuksuz muameleleri konusunda, hukuki süreci işletmesi için talepte bulunduklarını kaydeden Atıç, “Adli soruşturma noktalarını icra ettirmek için, 2016 yılı denetim raporunda belirtilen hususlarda özellikle Büyükşehir Belediyesi´nin yanlış yönetimi ve oradaki kaynakların halkın hizmetine sunulması gerektiği halde sunulmadığını ve bu sunulmamadan dolayı da hukuki eksiklikleri de bugün şikayet etmek üzere Hatay Adliyesi önündeyiz' dedi.

“İddialar hakkında adım atılmadı”
En büyük şikayeti, Başkan Savaş´ın ‘iş ve işlemlerin hukuka uygun yürütüldüğünü´ açıkladığı araç kiralamasının oluşturduğunu kaydeden Atıç, konunun daha öncede gündeme getirildiğini hatırlatarak, hala bir adım atılmadığını söyledi. Atıç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 45-50 gündür bu konuda herhangi bir adım yok. Aksine yapılan hataları savunucu, yapılan çalışmaların hukuki olduğunu ifade eden açıklamalar yapıldı. 2016 yılında sadece belediyenin yapmış olduğu kiralama hizmet bedeli 20 milyon. 13 milyona satın alınabilecek araçlar için 1 yılda 20 milyonluk kira bedeli ödemesi ne kadar hukuki. Hatay halkı bu kadar hizmet beklerken yollar çamur içerisindeyken, maalesef insanlarımız yazın ortasında sivrisinekle mücadele etmekte zorlanırken, Hatay halkına ´benim bütçem yok, benim burada kaynağım yok´ deyip burada devletimizin, milletimizin menfaatlerini gözetmeyerek bu şekliyle bir çalışma yapılmasını maalesef hem hukuki anlamda mücadelesini hem de inşallah halkımızın izninde mücadelesini hep beraber vereceğiz.”


Anahtar Kelimeler: Savaş hakkında duyurusu

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00