"AKP'den teklif "polemiği

Hatay'ın büyükşehir olması üzerine partisinden ayrılıp CHP'den aday gösterilen ve seçilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, iktidar partisi AKP'den kendisine yönelik teklif geldiğini söyledi.

SİYASET 25.10.2022 16:41:00 0

2009 yerel seçimlerinde AKP'den Antakya Belediye Başkanı seçilen ve 2014 seçimleri öncesi Hatay'ın büyükşehir olması üzerine partisinden ayrılıp CHP'den aday gösterilen ve seçilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, iktidar partisi AKP'den kendisine yönelik teklif geldiğini söyledi. AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal da sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, "Seçildiğin partinin tabanı dahil bu şehir senin yalanlarına inanmıyor artık" değerlendirmesini yaptı. Polemiğin sona erdirecek soru şu: 40 gün önce Hatay'a gelen AKP üst düzey yöneticisi var mı, varsa kim? 

Akın Bodur/İskenderun
Türkiye 2023 seçim atmosferine girmeyi sürdürürken, siyasi partiler arasındaki transferler de siyasi gündemde ağırlığını koruyor. Ankara'da TV 5'in canlı yayınına katılan CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, iktidar partisi AKP'den kendisine yönelik teklif geldiğini söyledi. AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal da sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, "Seçildiğin partinin tabanı dahil bu şehir senin yalanlarına inanmıyor artık" değerlendirmesini yaptı. 
Göçmenlik ve Suriye'deki savaşın konuşulduğu canlı yayında, Suriye olaylarını 'oldu-bitti' ile başlayan süreç olarak niteleyen Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Savaş, 2023 seçimleri öncesinde AKP'den kendisine teklif geldiğini belirtti. Yayında kendisine yöneltilen "Cumhurbaşkanı eski yol arkadaşları, küskünler, ayrılanlarla yeniden bir diyalog çabası içerisine girdiği görülüyor. Size de böyle bir talepler var mı, kahve içelim diyenler var mı?" sorusuna yanıt veren CHP'li Savaş, "40 gün önce yine geldi. Bir tanesi, 'Sen tipoloji olarak, dünya görüşü olarak Cumhuriyet Halk Partili gibi değilsin. Sen milliyetçi-muhafazakâr çizgide bir insansın. Sen gel, biz seni sayın Cumhurbaşkanımızla hemen görüştüreceğiz. Hatay'ın her şeyini sana teslim edeceğiz.' dedi. En son 40 gün önce geldi. Üst düzey isim" değerlendirmesini yaptı. AKP'den yollarını ayırmasına ilişkin olarak da "İnandığım değerlerin zarar gördüğü bir yerde duramam" ifadesiyle iktidar partisinden ayrılma nedenini açıklayan CHP'li Savaş, "Bir felsefe var. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğü gibi ol, diye. Biz göründüğümüz gibi olmayı tercih ediyoruz" diye konuştu ve CHP'nin kendisine gönlünü açtığını söyledi. 

AKP'li Yeşildal, Savaş'ı yalanladı
AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ise CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a partisinin teklifte bulunduğu iddiasını yalanladı. AKP Hatay İl Başkanı Yeşildal, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, "Seçildiğin partinin tabanı dahil bu şehir senin yalanlarına inanmıyor artık. Dürüst ve ahlâklı isen kiminle ve nerede görüştüğünü açıklarsın" ifadesine yer verdi. 

40 gün önce kim geldi?
Polemiğin sona erdirmek için "40 gün önce Hatay'a gelen AKP üst düzey yöneticisi var mı, varsa kim?" sorusunun yöneltmek gerekiyor. Bu soruya yanıt veren İskenderun AKP'nin bir yöneticisi, "40 gün önce Hatay'a gelen partimizin bir üst düzey yöneticisi yok. Ama, 22-23 Eylül'de, yani bir ay önce gelen ve programı kamuoyuna açıklanan, gazetecilerin gittiği yerleri haberleştirdiği kişi var. O da yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Mehmet Özhaseki. İl başkanımız ve yöneticilerimiz ile milletvekillerimiz ed ziyaretlerinde ona eşlik etti. Genel başkan yardımcımızın Hatay Büyükşehir Belediyesi ziyareti olmadı. Bizim bilgimiz dışında bir ziyareti varsa onu da çıksın lütfü savaş açıklasın" açıklamasını yaptı. Aynı AKP'li yönetici, Savaş'ın "Ak Parti'den teklif geldi" çıkışının ardından yaklaşam genel seçim öncesi CHP'nin Hatay Milletvekili aday listesini belirleme çabası olduğunu, "Bakın AK Parti bana Hatay'ı teslim ediyor haa" yaklaşımla onumunu partisi içerisinde güçlendirmeye çalıştığını düşündüğünü de belirtti. 
Savaş, 2009 yerel seçimlerinde Mustafa Kemal Üniversitesi'nde rektör danışmanlığı yaparken görevinden dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in daveti üzerine üniversiteden ayrılıp AKP'den Antakya Belediye Başkanı adayı oldu ve seçildi. Hatay'a büyükşehir statüsü verilmesi ve 2014 yerel seçimlerinde Adalet Bakanı ve Hatay Milletvekili Ergin'in partisinin Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı göstermesi üzerine, AKP'den istifa etti, MHP ve CHP ile görüşme yaptı, CHP ile anlaşarak, Cumhuriyet Halk Partisinin Hatay Büyükşehir Belediyesi adayı oldu ve kazandı. Savaş, 2019'daki seçimlerinde de CHP'den büyükşehir belediyesi adayı aday gösterildi ve kazandı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00