AKP´li Güler, ´farklı ihale´nin peşinde

İki ayda 10 milyonliralık çiçek, 520 bin liralık farklı ihale

SİYASET 26.03.2019 10:42:58 0
AKP´li Güler, ´farklı ihale´nin peşinde

Antakya/SES

´Cumhur ittifakı´nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı AKP´li İbrahim Güler, HBB Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş´ın, iki ayda 10 milyon liralık çiçek faturası kestiğini savundu. AKP´li Güler, 'HATSU işçileri maaşını alamazken bu kadar çiçek faturası hak yoluna harcanmış olabilir mi? İşte bunun ve diğer tüm yolsuzlukların hesabını 31 Mart´tan sonra bizzat ben soracağım' açıklamasını yaptı. AKP´li Güler, CHP´li Savaş´ın Hatay´a vizyon katacak projesi olmadığını savundu.
Seçim çalışmaları kapsamında Antakya Haraparası Ayakkabıcılar Çarşısındaki esnafı ziyaret eden Güler, ülkenin beka meselesi olduğunu ifade ederek, 'Son 250 yılın en güçlü dönemini yaşıyoruz. Bizleri bu ülkenin başına bela olmak isteyenler de izliyor. Yeni Zelanda´daki Müslümanlar da umudunu Türkiye´ye bağlamış dünyadaki tüm Müslümanlar da izliyor. Bu seçim bunun için önemli' dedi. Ülkede üretilen erkek ayakkabısının yüzde 40´nın Antakya´da üretildiğini anımsatan Güler, bunu kimsenin bilmediğini,Hatay´da ayakkabıcılığın tanıtılamadığını söyledi. Güler, HAGİAD´a yaptığı ziyarette de şunları söyledi: 'Birleşerek güçleneceğiz. Üreterek zenginleşeceğiz ve bu kenti büyüteceğiz. Tarım, turizm, sanayi, lojistik, teknolojide, sanat ve sporda büyüteceğiz, üniversite sayımızı çoğaltacağız. Ulaşımı çözeceğiz. Sanayimizin potansiyeli ortada. Yaş meyve sebze pazarı, mobilya sektörü burada. İstanbul´dan sonra en büyük lojistik merkezi Hatay ama ne acıdır ki Türkiye´nin bundan haberi yok. Büyüyebilmek sağlıklı bir kent olabilmek için İlçe, büyükşehir ve hükümet ayağını sağlıklı bir şekilde kurgularsak kim kazanacak? Hatay kazanacak.'
Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, AKP Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, Antakya Belediye Başkan Adayı İzzettin Yılmaz´la birlikte Ovakent´te Afgan asıllı vatandaşlarla bir araya gelen AKH Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Güler, projelerini anlattı ve destek istedi. Güler, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ve Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter, Reyhanlı Belediye Başkan adayı Mehmet Hacıoğlu ile birlikte Reyhanlı Bağlar Mahallesi, Karacalar ailesi, Taıy aşireti, Hazırlar ailesi, Azezi Ailesi, Sasunlu, Ailesi, Dolgun Ailesi, Değirmenkaşı mahallelerini ziyaret etti, Fermanoğlu Geri Dönüşüm Fabrikası´nda Taiy Aşiretinin düzenlediği toplantıda, 'Biz Taiy´deniz Taiy de bizdendir. Taiy Aşiretinden bir an bile tereddüt etmedik. Taiy Aşireti´nden yanlış çıkmaz. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara en güzel cevap bu coşkulu kalabalıktır, bu tablodur' dedi. Reyhanlı´ya Kent Meydanı yapacağını belirten Güler, yörede yapacağı ve arasında bulvar, battı-çıktının da olduğu projelerini anlattı. Güler, HBB yönetiminin, İstanbullu bir firmanın 750 bin TL teklif etmesine rağmen 1 milyon 170 bin TL´ya verdiği ihalenin iptal olmaması halinde tarafları isim isim açıklayacağını, 31 Mart´tan sonra da bunun hesabını soracağını söyledi.
AKP HBB adayı İbrahim Güler, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ve Lütfi Kaşıkçı, Dörtyol Cumhur İttifakı adayı Fadıl Keskin´le birlikte kentin Numune Evler, Sanayi, Ocaklı mahallelerindeki mitinglere katıldı ve destek istedi. Güler, 'Beş yıldır milleti oyalayan, Dörtyol´a bir çivi dahi çakmayan, kadınlarımızı azarlayan, oy verenlerle alay eden zihniyeti Dörtyol´da kendi çukurlarına gömmeye var mısınız?' diye sordu ve ´varız´ yanıtını aldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57