Akşener: Bizim projemiz tülbent

24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Hatay´a gelen İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin düzenlediği mitingde konuştu.

SİYASET 4.06.2018 10:35:38 0
Akşener: Bizim projemiz tülbent

İskenderun/SES

 Mitingide, FETÖ´yle mücadelede yardım ve yataklık eden isimlerin İYİ Parti iktidarında yargılanacağını ifade eden Meral Akşener, 'FETÖ ile mücadelede yardım ve yatakçılar da yargılanacak. Öyle bir sistem kuracağım ki ne askerin içine, ne polisin içine ne yargının içine FETÖ falan giremeyecek' dedi.

´İşsize her ay 500 lira maaş´
İşsiz gençlere iş bulana kadar 500 TL vatandaşlık maaşı bağlayacağını anlatan Akşener, şunları söyledi: 'Bu parayı nereden bulacaksın diye sordu ağabey. Onlara, ´O bindiğiniz lüks araçlardan inin´ diyeceğim. Ben bunları söyleyince damat kızmış. ´Benim kayın pederimin öyle bir seçmeni var ki Ay´a dört şeritli yol yapsa bu seçmen inanır´ diyor. Bir gazeteci arkadaş nasıl bir Türkiye diye sordu. Yandaş kayırmayan, yolsuzluk ve rüşvetin önüne geçmiş, gençleri huzurlu ve mutlu, anne ve babalar çocuklarının gelecek kaygılarından kurtulmuş bir Türkiye vizyonumuz var. Bizim çılgın projemiz yok. Bizim çılgın projemiz tülbent projesi. Bu barışın, kardeşliğin sembolü. Damat Bey bilir misiniz siz erkekler kavga edip barışmıyorsa orada bir kadın çıkar alır başından tülbenti atar yere, millet barışır. Kardeşliğin sembolüdür bu kardeşliğin.'

´Seçilsem, satışları iptal edecem´
AKP iktidarının Atatürk´ün yaptırdığı her fabrikayı sattığını savunan Akşener, 'Tekel´i sattınız, Tüpraş´ı, Petkim´i her şeyi sattınız. Sattın babam sattın. Allah´ın izniyle Cumhurbaşkanı seçileceğim ve o fabrikaların satışını iptal edeceğim. 24 Haziran´da bir seçim var. Bu seçimleri arkadaşlar kendileri istedi. Türkiye´nin daha hızlı hareket edebilme için erken seçim istediler. Biz de ´eyvallah´ dedik. Şimdi buna bozuluyorlar. Biz bu seçime hazırız. Biz milletimize güvendik, milletimize dayandık yola öyle çıktık.Bizim seçime girmemizin önüne bir engel çıktı. Ben 100 bin imza ile aday olacağımı söyledim. Dört saat içinde 100 bin imza buldunuz. Gerçekten bu milletin imzasıyla aday gösterdiği tek kadın Cumhurbaşkanı adayıyım. Kadın Cumhurbaşkanı da seçileceğim inşallah. Oyun böyle bozulunca bu arkadaşlar da Cumhur İttifakı kurmuşlardı. E onlar ittifak kurdu her şey doğru, biz ittifak kurunca gayrı milli olduk. Sen milli ve gayrı milli ayrımını yapabilecek bir konumda mısın? Bak aynaya gör. Polonya´dan deli dana hastalıklı et ithal etmişler' dedi.
Gençlerin önünde iki seçenek olduğunu belirten Meral Akşener, 'Ya uzman çavuş ya da taşeronda iş. Onun için de torpil lazım torpil. Bizim çılgın projemiz nüfus kağıdımız. Senin iş bulman için, tüm vatandaşlarla aynı hakka sahip olman için ağa da bu, paşa da bu, reis de bu' diye konuştu. Akşener, 'Eğer ekonomiyi güvenilir hale getirmezsek, yani iç ve dış yatırımcının yatırım yaptığı zaman rüşvet vermeyeceğine emin hale getirmezsek, yatırımcıyı senden benden diye ayıramazsak sanayi bugünkü gibi durur. Ondan sonra Türkiye bugün bulunduğu konuma gelir. Bütün bu sorunları düzeltmek için geliyoruz' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: meral akşener

TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42