Akşener: İttifak, partimizin kurulmasıyla yapıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisi kurulmasıyla AKP ve MHP ittifakının gerçekleştiğini öne sürdü. Akşener, 'Saray koalisyonu önce 16 Nisan´da, şimdi de 2018 ya da 2019´da yapılacak başkanlık seçimlerinde yan yana geldi.

İSKENDERUN 26.02.2018 10:01:57 0
Akşener: İttifak, partimizin kurulmasıyla yapıldı

 

Partisinin Antakya´daki Hatay il ve İskenderun´daki ilçe teşkilatlarının açılışını yapmak üzere öncek gün Hatay´a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP ile MHP arasında anlaşılan ve yasaya dönüşmesi beklenen ittifakı şu sözlerle yorumladı: '25 Ekim´de partimiz kuruldu, korku bir duman gibi dağları sardı. Bir baktık Saray koalisyonu ortaya çıkmış, biri sandalyesini kurtarmak için öbürü tek adamlıkta işlediği her türlü cürmü kurtarmak için anlaşmışlar. Kararlar alındı, ´İYİ Parti´ye televizyonları kapatın, gazeteleri kapatın, bütün görünme alanlarını kapatın, zorluk çıkarın, kimseler görmesin´ denildi. Onun için size dayandık ve gezmeye başladık. 43 ile gitmişiz, 37 ilin il teşkilatını açmışız. Kuramaz dediler, kurduk, yapamaz dediler, yaptık. Şimdi de diyorlar ki başaramaz. Buradan iddia ediyorum, başaracağız. Ağabeyler kendi seçtikleri rakipleriyle kum havuzunda oynamaya alıştılar ama İYİ Parti ortaya çıktı, seçilmiş rekabetin bütün kurlarını bozdu.'
Partisinin politikaları gündeme gelince çiftçiler, tarım ve hayvancılık için bir takım önlemler alındığını öne süren Akşener, 'Gezerken iki şeyi söyledim; üreten Türkiye, işsizliğin kaldırılması ve tarım hayvancılıktı. Baktık ki çiftçiler saraya davet edilmiş. Meğer Türkiye dünyanın en pahalı gıdasını değil, en büyük gıda ihracatçısıymış. Türkiye´de tarımı bitirdiniz. Çiftçi üretiyor, mazot ve gübre pahalı. ABD çiftçisinin ürettiği mısırı satın alıyorsunuz. Onlar mazotu 1.5 liradan bizim çiftçimiz 5.4 liradan kullanıyor. Önce şeker pancarını yok ettiler, saman ithal ediyoruz. Sırbistan ve Brezilya´dan et ithal ediyoruz. Biz konuşmaya başladıktan sonra, çiftinin mazotunu indireceklerini, hayvancılığa 300 baş hayvan vereceklerini söylediler, hesap yaptık 1.116 çiftçiye hayvan verecekler, hayvancılığı böyle kurtaracaklar. Bunlar ancak satmayı bilir. Atatürk´ün o zor şartlarda ortaya koyduğu varlıklarınızı satmayı bilirler' diye konuştu. Türkiye´nin üretmesini, işsizliğin ortadan kaldırılmasını ve tarım ile hayvancılığın geliştirilmesini istediklerini ifade eden Akşener, '500 büyük sanayi tesisinin 10´unun bulunduğu Hatay´dayız ama ´Hatay´ın en büyük sorunu nedir, diye baktığımızda işsizliğin birinci sorun olarak ortaya çıktığını görüyoruz' dedi. Akşener, şöyle konuştu: 'ataylılar, farklılıkları enerjiye çeviren, sevgiye, kardeşliğe, üretime, birlikteliğe çeviren insanlarsınız. Aranızda Suriyeli göçmenler yaşıyor. Söyleyeceğimiz söz yok. Onun için konuşan, onun için barışan, onun için üreten, onun için koşan Türkiye diyoruz. Eğer Suriye meselesini Meclis´te konuşabilseydik, ortak kararlar alabilseydik, bugün Afrin´i, bugün Suriyeli göçmenleri konuşmuyor olabilirdik.'
Türkiye-ABD ilişkilerini de yorumlayan Akşener, 'İki aydır ısrarla soruyorum, BD ile dost mu, düşman mısınız? Eğer düşmansanız o zaman Kürecik ve İncirlik´i kapatacaksınız. Demirel 70´li yıllarda ABD´yle ters düşülmesi sonucu İncirlik´i kapattı. Bu arkadaş içerde en kabadayı hali, sizin karşınızda ´heyt´ yapar, ABD´nin karşısında süt dökmüş kedi. Biz dost mu düşman mı kısmını araştırırken ABD Dışişleri Bakanı geldi, AK Parti Genel Başkanıyla belgesiz, bilgisiz bir görüşme yaptı. O toplantıdan 14 şeker fabrikasının satışı çıktı. Buna mani olunuz. Bunlar sizin geleceğiniz. Biz bunların satılmaması için elimizden geleni yapacağız. Bunlar sadece iş bilmezlik değil, yerli ve milli ittifak yapıp bizleri hainlikle suçluyorlar ya, 14 şeker fabrikasını Cargill´in talebiyle satmak hainliktir' dedi.
Reyhanlı ve Hassa´da da ziyaretlerde bulunan Meral Akşener, Reyhanlı´ya yapılan roketli saldırıda yaşamını yitiren 68 yaşındaki Ahmet Şanverdi, 17 yaşındaki Fatma Avlar ve 68 yaşındaki Rıfat Sinirli´nin ailelerini ziyaret edip, başsağlığı dileğini iletti. Ziyarette, Kur´an-ı Kerim de okundu. Akşener, Hassa´nın Akbez mevkisinde toplanan vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi; Müşterek Görev Merkezi´nde askere moral ziyaretinde bulundu, merkezin önünde askerlerle sohbet etti. Çalışmanın yapılıdğı gerekçesiyle merkeze alınmayan Akşener, 'Sizlerle gurur duyuyoruz. Allah yardımcınız olsun, ayağınıza taş değmesin. Hepinizle gurur duyuyoruz. Moral desteği vermek için gelmiştik, dert olmaya değil. Ben 5 vakit sizlere dua ediyorum' değerlendirmesini yaptı.
Partisinin İskenderun ilçe başkanlığının açılışını da yapan Akşener, Zeytin Dalı Harekatı´nı gerçekleştiren Mehmetçik´e başarı diledi, her zaman Mehmetçik´in arkasında olduklarını söyledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22