Akşener: Siyasi olarak takipçisiyiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antakya'da İBB ve HBB başkanlarının da eşlik ettiği toplantıya katıldı, İskenderun’da hastane ve gemi ziyareti yaptı

SİYASET 11.03.2023 23:41:00 0
Akşener: Siyasi olarak takipçisiyiz

6 Şubat yıkımının bilim, inanç ve hakkaniyet, liyakat, ciddiyet, şeffaflık, hesap verilebilirlik üzerinden kaldırılarak yerine getirileceğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Geçen defa STK başkanı Meral Akşener gibi gelmiştim. Bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olarak  geldim. Şimdi artık siyasi olarak takipçisi olacağız” dedi.

Tedbir alınmazsa beka sorunu tavan yapar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Hatay’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte İBB Deprem Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Afetin iktidarın eliyle asrın felaketine dönüştüğünü vurgulayan Akşener, “Eğer İstanbul depremini aynı şaşkınlıkla, aynı beceriksizlikle karşılar ve yönetirsek, gerçekten Türkiye'nin beka sorunu tavan yapar” diye konuştu. 

İmamoğlu ve Lütfü Savaş’ın verdiği bilgilerin depremin ilk gününden bugüne mesafe alındığını gösterdiğini söyleyen Akşener, şöyle konuştu: “Sayın İmamoğlu ve sayın Lütfü Savaş’tan dinlediklerimiz epeyce bir mesafe alındığını gösteriyor. İçimize su serpti. Bu işin iyi yanı. Ama sayın İmamoğlu İstanbul depreminden bahsetti. Ve kendisine söylediğim sözü hatırlattı. Doğrudur. Türkiye beka kelimesi üzerinden seçim yaptı. Türkiye beka kavramı üzerinden birbirini suçladı bu ülkede. Sanki Türkiye’yi bir taraf satacakmış, bir taraf da sattırmıyormuş gibi, yani bir taraf hain, bir taraf da o hainliğe karşı çıkarmış gibi lanse edildi. Bunun propagandası yapıldı. Birbirimize düşürüldük. Ve bir taraf bir tarafa hain diye baktı. Ama bu deprem bize gösterdi ki asıl Türkiye’nin bekasıyla ilgili sorunlarımız iş bilmemekten kaynaklanan hatalar, kusurlar sonucunda ortaya çıkan acılar.”

Deprem bölgesine rozetsiz geldi

“Deprem esnasında biz rakip değiliz” diyen Akşener, deprem bölgesine rozetsiz geldiğini söyledi, kutuplaştırma, düşmanlaştırma çabalarının bir işe yaramadığını, darda kalındığında olanakların nasıl bir araya getirildiğinin örneğinin bir kez daha yaşandığını ifade etti.

Sivil Savunma sistemini hatırlattı

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nün sisteminin iyileştirerek dönüştürülmesi mümkün iken AFAD’ın bunun dışında oluşturulmasını, sivil ve askerin bir araya geldiği koordinasyonun ortadan kaldırılmasını eleştiren Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremden sonra siyasi parti başkanlarını olduğu gibi olanakların da buluşmasını sağlayacak belediye başkanlarını da biraraya getirmediğini hatırlattı. Akşener, “Devlet gücüyle belediye gücünü yan yana getirseydi, merkezi bütçeyle sizlerin bütçesini yan yana getirebilseydi hem imkanlar ona göre çoğalırdı. Hem israf olmazdı. Hem insanların birleştiği, hem imkanların birleştiği bir sistemde çok daha çabuk bu işin içinden çıkabilirdik. Ama onun yerine düşmanlaştırma tercih edildi. Onun yerine gene kutuplaştırma, gene hakaret, gene birbirine karşı düşmanca bir bakışın oluşması için ‘senci, benci, o'cu, bu'cu' devreye girdi” dedi.

Dış güçler böyle dönemlerde devrede olur

14 Mayıs seçimine yönelik kutuplaştırmaların tehlikesine dikkat çeken, bölgeden göçün önlenmesi için yapılması gerekenler olduğunu aktaran Akşener, öncelikle Türkiye vatandaşı olmayanlara yer satışının yasaklanmasını önerdiklerini hatırlattı. Akşener, şöyle konuştu: “Esnafın ayağa kaldırılması lazım. Göçün engellenmesi lazım. Hatay’dan başlayarak yer satışının yasaklanmasını talep etmiştim. Yabancıların dışında Türkiye  vatandaşı olanlar da dahil olmak üzere yasaklanmasını talep etmiştim. Sebebi şuydu. Kocaeli’nde o zaman güvenli illere gitmek için aileler 100 birimlik malını, 20  birime sattı gitti. Bazı terör örgütleri son derece stratejik bir biçimde mal aldılar. Söyledik. Engellendi. Türkiye için madem ki bu iktidar ikide bir dış güçler diyor; işte dış güçler böyle dönemlerde devrede olur. Onun için buna dikkat edilmesi lazımdı. Depremde kayıp çocuklar oluyor.  O çocukların mutlaka sahip çıkılması gerektiğini söyledim. Bunların her biri o dönemde yaşanmışlıklardır.”

İskenderun’da hastane ve gemi ziyareti yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İskenderun’da kurulan sahra hastanesini ziyaret etti. Burada eski futbolcu Gökhan Zan ile karşılaşan Akşener, Zan'a "oğlum sen bizi ayağa kaldırdın" diyerek sarıldı. Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez’den çalışmalar hakkında bilgi alan Akşener, hastalara da geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak yakından ilgilendi. Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için İskenderun’a gönderdiği gemiyi ziyaret etti. 


Anahtar Kelimeler: Akşener: Siyasi olarak takipçisiyiz

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19