Akşener´in, Hatay ziyareti

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bazı ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere önceki gün Hatay´a geldi.

SİYASET 1.06.2021 16:25:42 0
Akşener´in, Hatay ziyareti

İskenderun/SES

 Hatay Havaalanında İYİ partililer tarafından karşılanan Akşener´i karşılayanlar arasında partisinin Hatay il başkanı Şefik Çirkin, CHP Hatay milletvekilleri ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da bulundu. Akşener, Kırıkhan, Antakya ve Defne´de ziyaret ve görüşmelerde bulundu; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş´ı da makamında ziyaret etti.
Kırıkhan´da esnaf ve çiftçileri ziyaret ederek, sorunlarını dinleyen Akşener´i üreticiler, Kırıkhan girişinde tarlada kalan soğanı yere dökerek karşıladı. Kırıkhan´da yaptığı esnaf ziyaret sonrası Antakya´da HBB binasını da giden Akşener´e, ziyaretlerinde, TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, parti yöneticiyleri Cihan Paçacı ve Metin Ergun, İYİ Parti milletvekili Ümit Beyaz, Dursun Ataş, Hakan Zeki Sıdalı, Behiç Çelik, Ayhan Erel, Halil İbrahim Oral, Hüseyin Örs, Nuri Okutan, Lütfü Türkkan, Koray Aydın ve Mehmet Arslan ile CHP Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Serkan Topal ve Suzan Şahin ise ile parti yöneticileri de eşlik etti.

'Yıllık gelirimiz son bir yılda bin dolar düştü'
HBB Mehteran Takımı´nın gösterisi ile karşılanan Akşener, kentin genel durumu ve yapılan çalışmalar hakkında Lütfü Savaş´tan bilgi aldı. Hatay´ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün en önemli miraslarından biri olduğunu ifade eden Savaş, “Cumhuriyetin ilanından sonra 10 ay 20 gün ayrı devlet olan serhat şehri, Atatürk´ün en önemli miraslarından biridir. Renkli tablomuz ve ülkesine bağlı insanlarla dolup taşan Hatay, 9 yıldır sosyolojik, psikolojik ve ekonomik sıkıntılarla karşı karıya kaldı. Bu sıkıntılara rağmen ayakta kaldık ve geleceğe umutla bakıyoruz dedi ve HBB´nin çalışmaları ile projelerini Akşener ile paylaştı. Suriye´de devam eden savaştan yöre ekonomisinin olumsuz etkilenidini anımsatan Savaş, “Orta Doğu´daki kavga bizi çok olumsuz etkiledi. Savaş öncesi günde 250 tır 15 ülkeye giderken, şu anda 25 günde 100 konteyner deniz yoluyla gitmek durumunda kaldı. Kişi başına düşen yıllık gelirimiz sadece son bir yılda bin dolar düştü. Bütün yollar tıkanmışsa yeni yollar açmanız gerekir. Biz de bundan dolayı bazı projeleri hayat geçirdik. Bütün yollar tıkanınca yeni yollar açmak istedik. Bunun için kırsal kalkınma projemize hayat verdik. Ürünlerimizi imalata ve sanayiye kazandırmak için 8 aydır aktif olarak çalıyoruz. Projemiz birçok şehir ile Tarım ve Orman Bakanlığına örnek olacak bir proje. Turizm potansiyeli arttırmak için HADO´yu yapıyoruz. Yaz aylarında KKTC başta olmak üzere Beyrut ve Orta Doğu´dan bazı limanlara seferler başlatacağız. 10 Aralık´ta EXPO ile kapılarımızı dünyaya açacağız' değerlendirmesini yaptı ve üzerinde Meral Akşener yazılı Atakaş Hatayspor forması ve atkısını hediye etti.
İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde bakanlık yetkililerinin kendisine Hatay, Mersin ve İstanbul´u anlattıklarını ifade eden Akşener, “O zaman devlet vardı. Devletin yöneticilerinde bilgi birikimi vardı. Hatay´ın çok renkli yapısını öğrenip bunu diğer şehirlerde uygulamamızı isterlerdi. Buradaki kavganın Atatürk´ün deyimiyle müstevlilere yani emperyalistlere faydası olur. Hatay´ın güzel atmosferini tekrar her hanede, her ilçede ve her şehirde birliktelik ruhuyla el ele oluşturacağız. Ayrışma noktalarımızdan ziyade birleşme noktalarımızda buluşacağız'
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberlerindeki heyetle birlikte, Antakya´daki Köprübaşı esnafıyla sohbet etti, iş yeri sahipleri ve çalışanlara ülkedeki ekonomik tablonun işlerine nasıl yansıdığını sordu. Akşener, esnaf ziyaretinde, üstünde isminin yer aldığı künefe ikram edildi. Akşener, esnaf ziyaretinde alışverişe gelen bir vatandaşın düğün için hazırlık yaptığını öğrenince, ona damatlık hediye etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00