“Aladağ çocukları kaderine terk edildi”

Hatay Barosu´nun Aladağ Kız öğrenci yurdunda yaşanan yangınla ilgili davaya müdahale talebinde bulundu.

17.07.2017 11:28:40 0
“Aladağ çocukları kaderine terk edildi”

 Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Baro´nun davaya katılma taleplerinin temelinde, çocuk koruma sistemindeki sorunlara evrensel bir bakış açısı ile yaklaşmanın sağlanmasının yattığını belirtti. Dönmez, “Yurt yangınının çocuklarda ve ailelerde yarattığı travmayı atlatabilmelerini sağlayacak bir sosyal ve kültürel bir faaliyetin bugüne kadar yürütülmemiş olması çocukların kaderine terk edildiğini göstermektedir” dedi.

Adana´nın Aladağ ilçesinde Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği´ne bağlı Aladağ Kız öğrenci yurdunda 29 Kasım 2016´da 12 çocuğun hayatını kaybettiği ve çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili davaya bugün devam edilecek. Yurt müdürünün de aralarında yer aldığı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davaya Kozan Ağır Ceza Mahkemesi bakıyor.
Aladağ Kız öğrenci yurdunda yaşanan ‘vahim olayın sosyal ve psikolojik travmaları, yangından etkilenen öğrencilerin köylerinde hala sıcaklığını koruduğunu´ ifade eden Av. Dönmez, yaptığı yazılı açıklamada, Aladağ travmasından en çok etkilenen Köprücük ve Kışlak köylerindeSosyal Haklar Derneği (SHD) tarafından eğitim seminerleri ve rehabilitasyon çalışması düzenleme talebinin Kaymakamlık tarafından reddedildiğini kaydetti.

Baro Başkanı Dönmez, Aladağ´ın köylerinde, çocukların ve gençlerin sosyal kültürel gelişimine yönelik düzenlenecek her türlü faaliyetin hem ihtiyaç, hem de zorunluluk olduğunu belirtti. SHD programının davaya müdahil çocukların aileleriyle görüşmelerde; yangından sonra her hangi bir rehabilitasyon faaliyetinin şimdiye kadar yapılmadığını bildirmeleri üzerine geliştirildiğini hatırlatan Av. Dönmez, “Geliştirilen programdan sonra Sosyal Haklar Derneğine verilen yanıt, talebin nezaketen geri çevrilmesi anlamına gelmektedir. Kaymakamlık açıklamasına kadar aileler ve çocuklara yönelik, hali hazırda Kışlak Köyündeki yaz Kur´an kursu dışında hiçbir faaliyet gerçekleştirilmediği aileler tarafından ifade edilmiştir” dedi.

Aladağ Kaymakamlığı´nın cevabının çocuk koruma sistemindeki sorunlara evrensel bir bakış açısı ile yaklaşmaktan çok uzak kaldığı eleştirisinde bulunan Av. Dönmez, şu değerlendirmeyi yaptı: “Eğitim öğretim dönemi dışında Aladağ´ın köylerinde, çocukların ve gençlerin sosyal kültürel gelişimine yönelik düzenlenecek her türlü faaliyetin hem ihtiyaç, hem de zorunluluk olduğunu belirtiyoruz. Dolayısıyla ister kamu kurumları yapsın, ister sivil toplum örgütleri yapsın; eğer kamu kurumları tarafından yürütülen bir çalışma var ise Aladağ Kaymakamlığı´nın Köprücük ve Kışlak köylerinde, çocuklar ve ailelerle ilgili ne tür çalışmalar yaptığını açıklamasını; yok eğer bu durum kamuoyuna somut faaliyetlerle anlatılamaz ve bir sivil toplum örgütüne verilen red cevabının nazikçe bir baştan savma olduğu ortaya çıkarsa, Aladağ Kaymakamlığı´nı, Sosyal Haklar Derneği´nin Aladağ´ın Köprücük ve Kışlak köylerinde 13 - 16 Temmuz tarihleri arasında çocuklara ve gençlere yönelik düzenlemek istediği, sosyal kültürel ve eğitsel faaliyetlere ve rehabilitasyon çalışmalarına bir an önce destek vermeye veya çalışmaya başlamaya çağırıyor; çocuk koruma sistemindeki sorunların çözümü için evrensel yaklaşımların yaşama geçirilmesini bekliyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57