'Alanları fabrikaya çevirirsek nefes alacak yer kalmaz'

İskenderun´da Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında Muhtarlarla Buluşma Toplantısı düzenlendi. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, muhtarlarının katıldığı toplantıde kentle ilgili sunum da yaptı.

GÜNCEL 18.03.2019 11:00:03 0

İskenderun/SES

Toplantıda konuşan vali Doğan, 'İskenderun bizim için çok önemli. Körfez, dünyadaki nadir körfezlerden biri. 200 bin tonluk gemiler dahi yanaşarak, buradan deniz taşımacılığı yapabiliyor. Körfez´e baktığınızda adeta gurur duyacağımız bir tablo var. Fabrika bacalarının tüttüğü, istihdamın olduğu bir lokasyon burası' dedi.

'Körfez gerçekten dar bir şerit'
Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İskenderun Belediye Başkanvekili Cemil Çengel ve kurum müdürlerinin de katılımıyla İTSO´da düzenlenen toplantıda konuşan vali Doğan, gelecek ay ihalesinin yapılacağı haberini aldığını belirttiği Dörtyol-Hassa tünelinin, sadece İskenderun ya da Hatay´ın değil, Gaziantep, Şanlıurfa´, Diyarbakır ve Türkiye´nin bir projesi olduğunu ifade etti.

Vali Doğan: İş adamları sürekli yer talep ediyor
Hatay Valisi Doğan şöyle konuştu: 'Körfez gerçekten dar bir şerit. Sanayicimiz iş adamımız bizden sürekli yer talep ediyor. Ancak İskenderun´da tüm alanları fabrikaya çevirirsek burada nefes alacak yer kalmaz. Hemen dağın öbür tarafında olan hazine arazilerini sanayi alanı yapı, buraları sanayicimize ve iş adamlarımıza açmayı planlıyoruz. İskenderun´un gelir seviyesi oldukça yüksek. Buradaki yatırımcılarımız sayesinde bu bölgedeki işsizlik oranımız diğer bölgelere nazaran daha düşük. Ama dünya bir ekonomik krizden geçiyor. Türkiye´nin de bundan etkilenmemesi mümkün değil.'
Sorun, ihtiyaç ve taleplerini ileten muhtarları dinleyen vali Doğan, kısa sürede halledilebilecek sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum İl müdürlerine talimat verdi. Vali Doğan, toplantı sonunda da şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bütün kamu kurum temsilcilerimiz burada. Gönül ister ki bütün sorunları en kısa sürede çözelim. Bize iletilmiş olduğunuz talepleri devletin imkanları ve mevzuat çerçevesinde değerlendirerek sonuçlarından sizleri bilgilendireceğiz.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23