"Alevileri hedef göstermeye" suç duyurusu

Av. Mehmet Ali Çapar, Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda, seçim sonuçları değerlendirmesinde Alevi yurttaşları hedef gösterdiği, hakaret ettiğini ifade ettiği Hassa Belediye Başkanı seçilen Çolak'ın cezalandırılmasını istedi

SİYASET 6.04.2024 07:29:00 0

İskenderun'da avukat Mehmet Ali Çapar, Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, 31 Mart seçim sonuçları değerlendirmesinde Alevi yurttaşları hedef gösterdiği ve hakaret ettiğini ifade ettiği Hassa Belediye Başkanı seçilen AKP'li Selahattin Çolak’ın cezalandırılmasını istedi.

İskenderun/SES
31 Mart seçimlerinde Hassa Belediye Başkanı seçilen AKP'li Selahattin Çolak’ın, seçim değerlendirmesinde Alevi yurttaşları hedef göstermesine tepkiler sürüyor.
İskenderun'da avukat Mehmet Ali Çapar, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda Hassa Belediye Başkanı seçilen AKP'li Çolak’ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 106, 115, 125 ve 216/3 maddeleri kapsamında cezalandırılmasını istedi. Çapar, AKP'li Selahattin Çolak’ın, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama; inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme; tehdit ve hakaret suçlarından cezalandırılmasını istedi.

TCK'nın 4 maddesinden cezalandırılmasını istedi

31 Mart tarihinde ülke genelinde yerel seçimlerin yapıldığını ifade eden Mehmet Ali Çapar, Hassa Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesinde, Çolak’ın seçim sonucunu kutlama amacıyla halka seslendiği konuflmasında, Alevi vatandaşları; Arsuz, Samandağ ve Defne'de yaşayan halkı hedef alıp, aşağılayan, hakarette bulunan, tehdit eden, inanç ve düşüncelerini kullanılmasını engelleyen bir çok söylemde bulunduğunu ifade etti. Çolak’ın, TCK 216. maddesi kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu, TCK 115. maddesince “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçunu, 106. maddesinde belirtilen "Tehdit "suçunu ve 125. maddesinde geçen "Hakaret" suçunu ve savcılık makamının re'sen tespit edeceği bir çok suçu işlediğini savunan Çapar, suç duyurusunda şunlara yer verdi: “Şüpheli şahıs konuşması esnasında aynen şu cümlelere yer vermiştir; 'Biz buruda dün konuşurken, büyükşehir gitti geldi, gitti geldi. Samandağ, Arsuz, Defne onlar blok gidiyor blok. Bizim içimizde de var Samandağlılar. Onlara da yazıklar olsun. Küçük küçük hesaplar peflinde koşanlar, sözde milliyetçi muhafazakar güya. Biz milliyetçi muhafazakarlar olarak, Samandağ’ın Alevisi affedersin, blok gidiyor, nerdeyse yüzde 100. Sadece ve sadece kendisinin çıkar ve menfaatini düşünenler sanmayın ki sizin hakkınızı ve hukukunuzu koruyorlar. Yok. Bazı küçük hesap peşinde koşanlar, onlarla da tabi yarın bir gün inşallah hesaplaşacağız, hiç kimse kusura bakmasın."


Anahtar Kelimeler: "Alevileri hedef göstermeye" duyurusu

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62