Ali İsmail anılacak

Eskişehir´deki Gezi Parkı protestolarında sopalarla dövülerek ağır yaralanan ve hastanede yaşamını yitiren 19 yaşındaki Hataylı üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölümünün beşinci yılı olan 10 Temmuz Salı günü anılacak.

GÜNCEL 7.07.2018 11:26:50 0
Ali İsmail anılacak

Akın Bodur/İskenderun
 Oğullarının kabri başında ve gecede yapılacak anmaya herkesi davet ettiklerini belirten Ali İsmail´in babası Şarap Korkmaz, 'Ali´yi, bizi sevenleri mezarı başındaki ve anmaya ve anma gecemize davet ediyoruz' dedi.
Ali İsmail Korkmaz´ın hayallerini yaşama geçirmek için ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesi, 10 Temmuz Salı günü Antakya´da yapılacak. Anma kapsamında aynı gün saat 18.00´da Ekinci Mezarlığı´ndaki Ali İsmail´in mezarı başında yapılacak tören sonrası, saat 20.00´da Sümerler Amfi Tiyatroda da anma gecesi düzenlenecek. Gecede ALİKEV Müzik Topluluğu ile Ozbi ve Gülce Duru sahne alacak.

'Hayatta olsaydı, belki kız arkadaşını tanıştıracaktı'
Ali İsmail´in annesi Emel Korkmaz, dün gençlerin canını alan zihniyetin, bugün de küçücük bedenlere tecavüz edip, katlettiğini ifade etti. Oğlu Ali İsmail´i yitirmesinin üzerinden beş yıl geçtiğini anlatan anne Emel Korkmaz, 'Üzerinden beş yıl geçti ama hala özlemini yaşıyorum, ona olan özlemle yaşıyorum. O´nu çok özlüyorum. Ali İsmail hayatta olsaydı, bugün 24 yaşında olacaktı ve belki kız arkadaşını getirip, benimle tanıştıracaktı; belki de çocuklarını sevecektim. Ama onun hasretiyle yaşıyorum' dedi.

'Bu ülkede hiçbir gelişme olmuyor'
Geçmişte gençleri katledenlerin, bugün de çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu, küçücük bedenlere dokunup, tecavüz ettiğini ve öldürdüğünü anlatan Emel korkmaz, şunları söyledi: 'Küçücük bedenler cinsel istismara maruz kalıyor ve öldürülüyorlar. Bundan daha büyük acı olamaz. O küçücük bedenlere dokanmak insanlığa sığmaz, canice bir şey. Nasıl ellerini uzatabiliyorlar, o bedenlere? Ama maalesef bu ülkede hiçbir gelişme olmuyor, geliştirilmiyor. Katiller, tecavüzcüler cezalandırılmıyor ve acılar bundan dolayı ülkemizde çoğalıyor. En kısa zamanda çözüm bulusun. Yeter artık. Annelerin yüreklerine ateş düşürülmesine son verilmesi gerekiyor.'

'Hayatta kaldığımız sürece onu yaşatacağız'
Ali İsmail´in babası Şahap Korkmaz da 'Biz oğlumuz; Aliş´imizi yaşatmaya çalışıyoruz' dedi. Baba Korkmaz, gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: 'Ali İsmail´i ve ismini, biz hayatta kaldığımız sürece yaşatacağız. Artık o ölümsüzleşti. Biz de ondan çok şey öğrendik, o bize çok şey öğretti. O kimsenin acı çekmesini istemezdi, maalesef en büyük acıyı kendisi tattı ve bir de bize tattırdılar. Ama bunu yapanlara inat, onu (Ali İsmail) yaşatmak adına direneceğiz, katlanacağız ve çocuğumuzu, hayallerini, fikirlerini ve ismini yaşatacağız. bize bu acıyı çektirmeye çalışanlara karşı dimdik ayakta kalacağız ve mağdurların, kadledilenlerin ailelerinin yanında olacağız.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29